Jaunmārupē atklāts atjaunotais skeitparks un uzstādītās velonovietnes Ziņas

Jaunmārupē atklāts atjaunotais skeitparks un uzstādītās velonovietnes

Ceturtdiena, 6 oktobrī, 2016

Sestdien, 1.oktobrī, svētku noskaņās Jaunmārupē atklāts atjaunotais skeitparks un uzstādītās velonovietnes Mazcenu alejas 10 pagalmā. Abi projekti īstenoti, pateicoties novada iedzīvotāju  iniciatīvai un iegūtajam finansējumam “Latvijas Mobilā Telefona” (LMT) projektu konkursā “LMT Latvijai” Mārupes novadā.

“Šobrīd esam piedzīvojuši jau četru Mārupes novada iedzīvotāju iniciētu projektu realizāciju. Esmu tiešām lepns par mārupiešiem, kuri ar savām idejām un darbu attīsta mūsu novadu un iedvesmo arī citus darīt. No mazām lietām top lielais kopums un ar katru īstenoto darbu arī novads kļūst skaistāks un bagātāks. Paldies iedzīvotājiem un LMT par piedāvāto iespēju īstenot projektu konkursu Mārupes novadā,” ar lepnumu pateicas Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs.

Jaunmārupes Skeitparks izveidots 2009. gada sākumā. Šajā laikā to aktīvi izmantojuši simtiem Mārupes novada bērnu un jauniešu, kuri nodarbojas ar tādiem sporta veidiem kā skrituļslidošana, skeitbords, BMX un skūteru frīstails. Lai skeitparks turpinātu funkcionēt un priecēt novada iedzīvotājus, pateicoties biedrības “Baltic BMX School” iniciatīvai un iegūtajam finansējumam projektu konkursā “LMT Latvijai” Mārupes novadā, tika veikti rekonstrukcijas un uzlabošanas darbi.

Noslēdzot labi paveikto darbu, projekta īstenotāji organizēja īstenus svētkus aktīvā sporta veida cienītājiem. Pasākumu par godu Jaunmārupes skeitparka atjaunošanai jeb “Re-Construction Jam” atklāja projekta realizētājs, biedrības “Baltic BMX School” valdes priekšsēdētājs Dāvis Dudelis kopā ar Mārupes novada Domes priekšsēdētāju Mārtiņu Bojāru un LMT Biznesa klientu centra “Panorāma” vadītāju Evitu Beņķi.

Skatītājus priecēja profesionālā BMX braucēja Dāvja Līcīša paraugdemonstrējumi un atlikušās dienas garumā krietns pulks BMX braucēju un skeitotāju izmēģināja atjaunoto parku.

Biedrības “Baltic BMX School” valdes priekšsēdētājs Dāvis Dudelis:  “Bija milzīgs prieks redzēt mūsu Jaunmārupes skeitparka projekta rezultātu! Ne tikai salabots skeitparks, bet arī uzstādītas jaunas konstrukcijas. Un pats galvenais – daudz priecīgu bērnu un jauniešu, kuri tagad Jaunmārupē varēs pilnvērtīgāk nodarboties ar ekstrēmajiem sporta veidiem. Paldies LMT par finansējumu projektu konkursā “LMT Latvijai” un Mārupes novada Domei par draudzīgo palīdzību projekta realizācijā, SIA “Rīgas Piensaimnieks” par garšīgajām balvām, kas motivēja braucējus censties uz visiem 100%.

Mēs turpināsim darīt visu, lai attīstītu BMX Frīstailu, kā arī veicinātu aktīvu dzīvesveidu bērnu un jauniešu vidū.” Tajā pašā dienā Jaunmārupē, Mazcenu alejas 10 pagalmā, svinīgi tika atklātas Dzīvokļu īpašnieku biedrības “Saulesloka nams 10” uzstādītās velonovietnes.

Arī šeit projekta īstenotāji tika sarīkojuši īstenus svētkus iedzīvotājiem ar svinīgām uzrunām, Mārupes novada Domes priekšsēdētāja un LMT pārstāvju dalību, kā arī sacensībām un aktīvām atrakcijām bērniem.

Tā kā daudzdzīvokļu namā dzīvo daudz bērnu un arī pieaugušo, kuri brīvajā laikā nodarbojas ar velobraukšanu (gan profesionāli, gan atpūtai un veselības uzlabošanai), taču līdz šim velobraucējiem nav bijis iespēju savus velosipēdus novietot tiem atbilstošās vietās, tika atrasta iespēja uzlabot savu vidi, vienlaikus popularizējot veselīgu un aktīvu dzīvesveidu.

“Šajā daudzdzīvokļu namā kopā dzīvo aptuveni 200 iedzīvotāju un teju puse no tiem ir bērni, kuri īpaši priecājas par šo dienu. Mēs ik dienas domājam par savas vides uzlabošanu un pilnveidi. Šo velonovietņu uzstādīšana ir tikai viens no īstenotajiem projektiem.

Apzināmies, ka ļoti daudz ir pašu iedzīvotāju rokās, tomēr esam pateicīgi par sniegto iespēju un ceram uz pašvaldības atbalstu ideju īstenošanā arī turpmāk,”norāda dzīvokļu īpašnieku biedrības “Saulesloka nams 10” valdes loceklis Ints Pīrāgs.

LMT projekta “LMT Latvijai” mērķis ir veicināt sabiedrisko dzīvi Latvijas novados, atbalstīt privātpersonu, juridisku personu un nevalstisko organizāciju iniciatīvas novadu sabiedriskās dzīves izaugsmei, īpaši atbalstot vides uzlabošanas projektus, projektus ar plašu sabiedrības iesaisti un aktīva dzīvesveida popularizēšanu.  

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē