Aicinā uz svinīgo kapsulas ar vēstījumu nākamajām paaudzēm iemūrēšanas pasākumu unikāla koncepta biroju ēkai Elemental Skanste. Ziņas

Aicinā uz svinīgo kapsulas ar vēstījumu nākamajām paaudzēm iemūrēšanas pasākumu unikāla koncepta biroju ēkai Elemental Skanste.

Ceturtdiena, 24 februārī, 2022

Elemental Skanste būs augstas energoefektivitātes būve, kas projektēta pēc BIM metodes un atbilstoši BREEAM ilgtspējīgas būvniecības standartiem. Tā būs otrā publiskā ēka Latvijā un pirmā Rīgā, kuras apsildīšanai tiek izmantots zemes siltums, ēkas pamatos iebūvējot ģeotermālos siltumsūkņus.

Paredzēts, ka savienoto ēku kopējā platība būs 33 500 m², no kuriem 21 000 m² plānoti kā A klases nomas platība. Papildus biroja telpām ir paredzēts arī konferenču centrs, co-working zona, velosipēdu novietne 400 vietām, dušas, ģērbtuves, kā arī dažādas ēdināšanas un apkalpošanas zonas. Būs pieejamas arī aptuveni 500 autostāvvietas, tostarp 200 no tām stāvos zem ēkām.

Projekts ir ieguvis BREEAM ilgtspējības sertifikāta Excellent līmeni. Tāpat Elemental Skanste projekts ir ieguvis visvērtīgāko atzinību un atzīts par ilgtspējīgāko projektu Latvijā 2019.gadā, piedaloties konkursā "Ilgtspējība arhitektūrā, būvniecībā", kuru organizē Biedrība "Building Design & Construction Council" ar sadarbības partneriem Ekonomikas ministriju un Būvniecības valsts kontroles biroju.

Pasākuma laikā viesiem būs iespēja uzzināt par projekta gaitu un attīstītāja plāniem un būvniecības procesu. Šis ir pirmais Skanstes attīstības projekta posms, kam sekos arī trīs papildu biroju ēku un daudzstāvu autosstāvietas realizācija.

Pasākumā piedalīsies:

Rait Pallo, Kapitel finanšu direktors

Margus Mändmets, Kapitel Attīstības projektu vadītājs Elemental Skanste projektam

Inese Andersone, Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas vadītāja

Andris Bišmeistars, SIA "Merks" valdes loceklis un būvniecības vadītājs

Imants Krēsliņš, Elemental Skanste projektu vadītājs

Gaidām jūs uz svinīgo kapsules iemūrēšanas pasākumu šī gada 2.martā plkst. 13.00 Rīgā, Skanstes iela 25 (Elemental Skanste būvlaukums).

NB! Ierodoties pasākumā jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un vakcinācijas sertifikāts.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 20 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē