Elemental Business Centre sadarbojas ar starptautiski atzīto arhitektūras un dizaina biroju OAD Ziņas

Elemental Business Centre sadarbojas ar starptautiski atzīto arhitektūras un dizaina biroju OAD

Trešdiena, 31 maijā, 2023

Skanstē topošajam biroju ēku kompleksam "Elemental Business Centre" koplietošanas telpu interjeru izstrādā arhitektūras un dizaina biroja "Open Architecture Design" (OAD) vadošā arhitekte Zane Tetere-Šulce un dizainere Beatrise Dzērve.

Koplietošanas telpu platība abām "Elemental Business Centre" ēkām kopumā sastāda 1000 m2, kas sastāv no diviem vestibiliem 300 m2 platībā, kāpņu telpām un katra stāva koplietošanas telpām, dušām un ģērbtuvēm, kā arī sanitārajiem mezgliem. Papildus izstrādāts dizains arī pazemes autostāvvietai. "OAD" dibinātāja un vadošā arhitekte Zane Tetere-Šulce norāda, ka šobrīd galvenais koncepts ir saskaņots, vēl norit darbs pie detaļām un niansēm.

"Mēs neesam ēkas pirmradītāji, tāpēc ļoti svarīgs bija arhitektūras konteksts, tā respektēšana. Interjeru nevar atraut no arhitektūras, un visai ēkai ir jāstāsta vienots stāsts. Kā interjera arhitekti šajā projektā galvenokārt fokusējamies uz funkciju, piemēram, parādot, ka vestibils nav tikai priekštelpa, bet arī satikšanās vieta, autostāvvieta nav tikai utilitārs rīks, bet arī pirmais iespaids par ēku daudziem tās apmeklētājiem. Koplietošanas telpās izmantotie dizaina elementi nav nejauši un kalpo arī kā navigācijas rīki, piemēram, lai palīdzētu orientēties, kurā no diviem torņiem apmeklētājs atrodas," atklāj Z. Tetere-Šulce.

Dizaineri norāda, ka koplietošanas telpu interjers tiks veidots saskaņā ar trim pamatprincipiem: formu - izvēloties dabīgus un izturīgus materiālus, gaismekļus kā daļu no ēku navigācijas, piedomājot par akustiku un komfortu; funkciju - projekta pamatvērtības atspoguļos vestibilā izveidota pieņemšanas un informatīvā zona, satikšanās punkts ar tikšanās un klusajām zonām; un sajūtu - radot patīkamu un apzinātu atmosfēru, kurā dabas klātbūtni nodrošina zaļie augi un koki.

Kā stāsta "Elemental Business Centre" pārdošanas vadītājs Imants Krēsliņš, biroju ēku kompleksa attīstītājs un īpašnieks "Kapitel" pērnā gada nogalē izvēlējās "OAD" piedāvāto risinājumu kā visatbilstošāko projekta iecerēm, jo tas izcēlās ar savu portfolio un pieredzi, kā arī konceptu, kas veiksmīgi sasaucas ar ēku arhitektonisko vīziju.

"Interjers lieliski turpina ēku arhitektonisko vīziju - būt draudzīgiem videi un cilvēkiem iekštelpās. Koplietošanas telpu interjers kalpos gan kā estētisks ikdienas baudījums nomniekiem, gan kā praktisks un ērts rīks ēku apmeklētājiem, pateicoties dizainā iekļautajām norādēm," norāda I. Krēsliņš.

2006.gadā dibinātais "OAD" ir viens no Latvijas vadošajiem arhitektūras un dizaina birojiem, kas īstenojis dažāda mēroga privātus un komerciālus projektus Rīgā, Berlīnē, Dubaijā, Londonā, Barselonā un citviet pasaulē.

"Elemental Business Centre" jau šobrīd ir iznomāts par teju 50%. Jau izziņoto nomnieku vidū ir arī starptautiskā holdinga "IWG" hibrīda kopstrādes telpu zīmols "Spaces". Jau šā gada rudenī projektu plānots nodot ekspluatācijā.

Par Elemental:

"Elemental Business Centre" ir biroju nomas projekts Skanstes ielā 25, Rīgā, ar 21 000 m2 iznomājamo platību divās ēkās. Projekts pašlaik atrodas būvniecības stadijā, un ēkas tiks nodotas ekspluatācijā šī gada rudenī. Projekts ir ceļā uz BREEAM Outstanding novērtējuma saņemšanu, tādējādi kļūstot par pirmo ēku Latvijā ar augstāko iespējamo novērtējumu. Būvniecībā tiek izmantoti energopāļi, kas nodrošinās līdz pat 72% no ēkas apkures un dzesēšanas vajadzībām, būtiski samazinot nomnieku komunālo pakalpojumu izmaksas.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē