Šonedēļ notiks Baltijas atjaunojamās enerģijas asociācijas seminārs par energoefektīvām ēkām Ziņas

Šonedēļ notiks Baltijas atjaunojamās enerģijas asociācijas seminārs par energoefektīvām ēkām

Otrdiena, 14 jūlijā, 2020

Baltijas Starptautiskā atjaunojamās enerģijas asociācija trešdien, 15.jūlijā, organizēs semināru ēku īpašniekiem un apsaimniekotājiem "Energoefektīvās ēkas: vīzija un realitāte", aģentūru LETA informēja biedrības pārstāvji.

Biedrībā norādīja, ka Baltijas Starptautiskā atjaunojamās enerģijas asociācija atsāk Covid-19 pandēmijas dēļ pārcelto klātienes izglītojošo pasākumu ciklu par energoefektivitāti, ievērojot šobrīd spēkā esošos pulcēšanās ierobežojumus telpās. 

Seminārs "Energoefektīvās ēkas: vīzija un realitāte" notiks 15.jūlijā Latvijas Universitātes (LU) Zinātņu mājas zālē "Alfa" Rīgā, Jelgavas iela 3.

Redzējumā par dzīvojamās vides koncepciju 21. gadsimtā dalīsies arhitekts Uģis Šēnbergs, demonstrējot piemērus energoefektīvu māju būvniecībā, kā arī stāstīs par racionālu un efektīvu tehnoloģiju pielietošanu. Savukārt ēku servisa uzņēmuma "Termex" pārstāvji iepazīstinās ar praktiskiem un pieejamiem risinājumiem, kā ēkās jau tagad var taupīt energoresursus bez lieliem ieguldījumiem un dzīves kvalitātes pazemināšanas.

Par jaunākajām nostādnēm un Eiropas zaļā kursa prioritātēm informēs Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomnieks Mārtiņš Zemītis. Saeimas deputāts Viktors Valainis (ZZS) sniegs ieskatu Vācijas pieredzē un vērtēs Latvijas potenciālu. Par to, kādas ir iespējas saņemt finansējumu energoefektivitātes projektu finansēšanai, stāstīs "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" eksperts Aleksejs Kaņējevs, savukārt par energoefektivitāti kā iespēju ikvienam stāstīs "Elektrum" energoefektivitātes speciālists Anrijs Tukulis.

Baltijas Starptautiskās atjaunojamās enerģijas asociācijas viens no galvenajiem darbības mērķiem ir veicināt sabiedrības izpratni par energoefektivitāti, atjaunojamo energoresursu izmantošanas iespējām un nozīmīgumu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē