10 padomi, kas jāņem vērā , remontējot mājokli Remonts

10 padomi, kas jāņem vērā , remontējot mājokli

Pirmdiena, 21 augustā, 2017

Nolemjot veikt mājokļa remontu saviem spēkiem, jārēķinās ar ļoti daudzām niansēm. Desmit vienkārši padomi, kas būtu jāņem vērā, remontējot mājokli.

* Izvēloties apdares materiālus, neesi pārlieku taupīgs. Šodienas vēlme ietaupīt varētu iztukšot tavu maku nākotnē. Turklāt nekvalitatīva apdare ļoti ātri zaudē savu estētisko izskatu.

* Neaizraujies ar telpu apvienošanu. Virtuvei apvienojumā ar viesistabu vai vannasistabai ar tualeti noteikti ir priekšrocības. Taču, ja, atpūšoties viesistabā, nevēlies būt virtuves aromātu ielenkts, nāksies parūpēties par ļoti labu ventilāciju. Vannasistabu ar tualeti vērts apvienot tikai tajā gadījumā, ja mājā ir vēl viena papildu tualete, pretējā gadījumā – no rindas nevarēs izvairīties.

* Mitrās telpās neieklāj laminātu vai parketu. Šādās telpās labāk izmanto flīzes. Tomēr jāņem vērā, ka flīžu grīdai bieži vien jābūt apsildāmai. Siltās grīdas ir jāveido stratēģiski svarīgās vietās, piemēram, blakus izlietnei, vannai vai tualetei. Tāpat jaievēro tehniskās atkāpes no sienām un mēbelēm.

* Saprotams, ka remontu gribas paveikt, iztērējot pēc iespējas mazāk naudas, tomēr, pērkot santehniku un virtuves mēbeles, nav ieteicams ekonomēt. No šo priekšmetu kvalitātes un ilgizturības atkarīgs visas ģimenes komforts.

* Remontu gribas paveikt arī pēc iespējas ātrāk, sasteidzot visas darbības. Tas ir slikts piegājiens. Katram tehnoloģiskam etapam ir savs izpildes laiks. Piemēram, ja krāsai jāžūst vienu dienu, tad šis termiņš ir jāievēro. Pretējā gadījumā jauna krāsas slāņa uzklāšana atņems gan laiku, gan finansiālos līdzekļus.

* Neveido griestus, kurus pēcāk nepieciešams balināt. Vienkāršāk ir izveidot piekaramos vai nostiepjamos griestu. Turklāt nostiepjamie griesti glābj situāciju mitrās telpas, pasargā gadījumā, ja no augšējiem kaimiņiem ir ūdens noplūde.

* Uzstādot kontaktligzdas, apvieno kopā divas līdz četrām rozetēm. Netaupi vietu, kontaktligdzu nekad nav par daudz! Pacenties jau iepriekš kārtīgi izplānot mēbeļu izvietojumu. Nākotnē tas palīdzēs izvairīties no situācijām, kad jālieto pagarinātāji vai kontaktligzda jāmeklē aiz mēbelēm. 

* Neaizmirsti pievērsties sienu līdzināšanai. Izmantojot iebūvētās mēbeles, šis jautājums ir ārkārtīgi nozīmīgs.

* Izveido pēc iespējas lielāku skapi. Papildu noslēgta uzglabāšanas vieta atbrīvos telpu, kas bieži vien pārpildīta ar dažādām saimniecības lietām.

* Visbeidzot, nesāc remontu, ja neesi pārliecināts, ka pabeigsi to. Nepabeigts remonts pastāvīgi bojās noskaņojumu!

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas