Kā pareizi pielikt stiprinājumus pie riģipša sienas Remonts

Kā pareizi pielikt stiprinājumus pie riģipša sienas

Trešdiena, 3 augustā, 2016

Lai piestiprinātu kronšteinus vai drēbju pakaramos pie riģipša sienām, kur alumīnija profilu vietā ir izmantoti koka statņi, ir jāizmanto speciāli šim mērķim paredzēti dībeļi, jo parastie enkurdībeļi nederēs.

Šoreiz apskatīsim, kā pareizi jāstiprina drēbju pakaramo.

1. Ja ir iespējams, tad vienmēr vajadzētu pārbaudīt vai stiprinājumam paredzētajā vietā aiz sienas neatrodas kādi elektrovadi, caurules vai citas komunikācijas, kas varētu traucēt urbšanai. Stiprināšana pie koka karkasa

2. Ja ir iespējams, uz sienas vajadzētu atrast un atzīmēt tās vietas, kur ir koka statņi. To var izdarīt viegli padauzot pa sienu un pēc skaņas noteikt, kur atrodas statnis. Skaņa šajā vietā būs dobjāka.

3. Atzīmē ar zīmuli tās vietas, kur vajadzēs veikt urbumu.

4. Urbšanai iesakām lietot maza diametra urbi. Ja urbjot urbis atduras pret koku, tad ir skaidrs, ka atzīmēšana ir veikta pareizi.

5. Skrūves var vienkārši likt ievietot pakaramā caurumos un pieskrūvēt caur riģipsi koka karkasa statnī, veikt stingru pievilkšanu.  Stiprināšana tikai caur riģipsi

6. Ja profilu vai koka statņu novietojums nav praktisks un neatrodas stiprinājuma paredzētajā vietā, tad šajā gadījumā parastie dībeļi nederēs, vajadzēs izmantot speciālus dībeļus, kas atbalstīsies pret riģipša plāksni. Šādā gadījumā visu svaru turēs riģipša plāksne. Smagus priekšmetus šajā gadījumā nevarēs piestiprināt. Dībeļu veidi tukšām sienām

7. Veikalos pieejami ir ļoti daudz un dažādi šo dībeļu veidi. Lai saprastu kādus izvēlēties, jāsaprot, kādam mēŗķim un kādos apstākļos tie tiks lietoti.

8. Izurb vajadzīgā diametra caurumu un ievieto tajā dībeli. Par precīzāku iestrādi jautā veikala pārdevējam.

9. Dažiem dībeļiem “ķepiņas” ir no plastmasas, dažiem metāla. Zemāk bildē redzams kā izskatās šie dībeļi savilktā un nesavilktā veidā no otras puses.

10. Citiem dībeļiem ir paplatināta vītne, lai tā varētu dziļāk iegriezties riģipsī.  Pareiza skrūvju izvēle priekš dībeļiem

11. Lai varētu nodrošināt maksimālu noturētspēju, ir jāizvēlas pareizās skrūves. Dībeļa izmērs noteikti būs pirmais, kas norādīs uz to, kādu skrūvi izmantot. Tas ir pirmais un galvenais nosacījums, lai stiprināmais priekšmets būtu stabils un drošs.

12. Ievieto skrūvi stiprinājamajā priekšmetā un ieskrūvē to dībeļa centrā.

13. Skrūve jāpievelk ir stingri un cieši, vēlams to darīt lēnām. Vajadzētu izvairīties no pārgriešanas.

Tagad droši var pakarināt mēteli, jaku vai ko citu, kas ir paredzēts pakarināšanai.  

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē