Rīgā tiks atvērts jauns tirdzniecības centrs - Akropole Ziņas

Rīgā tiks atvērts jauns tirdzniecības centrs - Akropole

Pirmdiena, 14 augustā, 2017

Lielu tirdzniecības centru rašanās pamestu rūpnīcu vietās jau ir kļuvusi par tradīciju. Mazāk kā pēc diviem gadiem Ķengaragā, bijušās Kuzņecova porcelāna un fajansa fabrikas vietā tiks atvērts tirdzniecības centrs “Akropole”. Investori sola lielas investīcijas, tostarp pilsētas infrastruktūras attīstību, kā arī vēsturiskās ražotnes elementu saglabāšanu. Bet ko vēl pilsētai dos “Akropole”?

1.Investors ieguldīs 7 miljonus transporta infrastruktūrā

Pašvaldības infrastruktūras uzlabošanu pilnībā un privāti finansēs “Akropoles” attīstītāji. Kopumā apkārtnes uzlabošanā ārpus būvlaukuma investori plāno ieguldīt aptuveni 7 miljonus eiro.

Celtniecības kompānija "Merks" no 21.jūlija līdz 23.novembrim veic plašu transporta infrastruktūras rekonstrukciju Salaspils ielas posmā blakus topošajam daudzfunkcionālajam tirdzniecības centram "Akropole”. Centieni uzlabot infrastruktūru šajā apkārtnē vainagosies ar daudz labāku un attīstītāku transporta plūsmu, tādejādi nodrošinot ērtāku un patīkamāku pārvietošanos.

Satiksmes ierobežojumi un būvniecības darbi Salaspils ielā tiks īstenoti divos posmos, neslēdzot transportlīdzekļu plūsmu.

No 21. jūlijam līdz 8.septembrim starp Slāvu ielu līdz publiskā transporta pieturai "Ķengarags" Salaspils ielā tiks slēgta ielas kreisā puse, savukārt no 29. septembra līdz 23. novembrim šajā pašā apvidū tiks slēgta ielas labā puse.

Rekonstrukcijas laikā ir piemērots satiksmes ātruma ierobežojums 30 kilometri stundā. Pēc rekonstrukcijas darbiem Salaspils iela tiks paplašināta 860 metru garumā, tiks izbūvētas divas braukšanas joslas abos virzienos un jauna transporta pietura, tiks izveidoti gājēju celiņi, kas būs aprīkoti ar apgaismojumu, kā arī tiks pārbūvētas un modernizētas divas gājēju pārejas. Visu dokumentāciju un tas saskaņošanu ar atbildīgajām iestādēm veicis SIA “Merks” projekta ģenerāluzņēmējs.

Papildus tuvākajā nākotnē tiks īstenoti arī citi apkārtnes transporta infrastruktūras uzlabojumi, to skaitā drošākai un ērtākai manevru veikšanai, braucot pa Maskavas ielu virzienā no centra, tiks pārcelts un pārbūvēts esošais ielas apgriešanās loks, kā arī šajā ielā tiks izbūvētas jaunas tramvaju un autobusu pieturas ar biļešu iegādes automātiem. Tāpat pār Maskavas ielu tiks būvēta atsevišķa estakāde, kas uzlabos iespēju piekļūt tirdzniecības centram un teritorijā izbūvētajām ielām, tādejādi veicinot kustību starp Maskavas un Salaspils ielām. Turklāt Maskavas un Salaspils ielu paplašināšana un apgriešanās loks no Dienvidu tilta ievērojami atvieglos apkārtējo satiksmes plūsmu.

2.Pilsēta piesaistīs investīcijas daudzu miljonu eiro apmērā

Jebkura pilsēta var būt tikai priecīga, ka ir investori, kas ir gatavi ieguldīt 200 miljonus eiro un labiekārtot milzīgu pilsētas degradētu teritoriju. "Akropole” būs viens no lielākajiem un modernākajiem daudzfunkcionālajiem iepirkšanās un izklaides centriem Latvijā. Kopējā ēkas platība būs apmēram 98 000 m2, no kuriem apmēram 9000 m2 tiks atvēlēti birojiem.

3.Tiks radītas jaunas darba vietas

Jaunais centrs nodrošinās vairāk nekā 1500 darbavietu. Daudzfunkcionālajā tirdzniecības centrā tiks atvērti vairāk nekā 200 veikali, kafejnīcas un restorāni, ledus halle, kinoteātris, boulings un bērnu spēļlaukums. Tiek plānots, ka "Akropoles" būvniecības darbi tiks pabeigti 2019. gada pirmajā ceturksnī.

4.Tiks iestādīti vairāk nekā 700 koki

Daudzfunkcionālā tirdzniecības centra "Akropole” attīstītāji plāno dažādus apkārtējās vides apzaļumošanas un labiekārtošanas pasākumus. Ir plānots iestādīt vairāk nekā 700 jaunu skujkoku, lapu koku un krūmu, tostarp vairāk nekā 400 dižstādu.

5.Jaunais objekts uz Rīgu atvedīs tūristus

Tirdzniecības centrs atradīsies vēsturiskā vietā – bijušās Kuzņecova porcelāna un fajansa fabrikas teritorijā. Tāpēc investori plāno ne tikai piedāvāt plašu jaunu veikalu un izklaides iespēju klāstu, bet arī ieviest nozīmīgas un pozitīvas pārmaiņas Rīgas pilsētā. Kompānija plāno izveidot vietu, kurā laiku labi varētu pavadīt visa ģimene. Investori vēlas saglabāt slavenās Kuzņecova fabrikas mantojumu un apvienot to ar jauno vidi. Pārmaiņas, kā sola projekta autori, būs aizraujošas.

"Akropolis Group" ir uzņēmumu grupa, kas pārvalda nekustamā īpašuma attīstītāju un tirdzniecības centru nomas un apsaimniekošanas uzņēmumus Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Bulgārijā. Patlaban "Akropolis Group" pārvaldībā ir "Akropoles" iepirkšanās un izklaides centri Viļņā, Klaipēdā un Šauļos. Uzņēmums ir būvējis un attīstījis arī tirdzniecības centru "Akropolis" Kauņā, kuru 2008. gadā iegādājās Vācijas investīciju fonds.

Uzņēmumam pieder arī SIA "Delano", kas pārvalda "CanCan Pizza" restorānu ķēdi, "Delano" pašapkalpošanās restorānus, "Caif Café" kafejnīcas un "Apollo" boulinga centru ķēdi.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas