Rīgā novembrī saglabāsies nemainīgi zems siltumenerģijas tarifs Ziņas

Rīgā novembrī saglabāsies nemainīgi zems siltumenerģijas tarifs

Piektdiena, 11 novembrī, 2016

AS „Rīgas siltums” siltumenerģijas tarifs no šī gada 1.novembra saglabāsies nemainīgi zems un būs 40,68 EUR/MWh bez PVN. Siltumenerģijas tarifs ir par 14% mazāks, nekā aizvadītā gada novembrī, kad tas bija 47,18 EUR/MWh bez PVN. 

Sagaidāms, ka decembrī un janvārī, balstoties uz AS “Latvijas Gāze” šī gada 10.novembrī publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis” - dabasgāzes tirdzniecības cena pieaugs.

Tādējādi siltumenerģijas tarifs, kas ir atkarīgs no dabasgāzes tirdzniecības cenas, nedaudz pieaugs. Decembrī sagaidāmais siltumenerģijas tarifs varētu būt 42,54 EUR/MWh bez PVN, bet janvārī 43,47 EUR/MWh bez PVN.

Tomēr, neraugoties uz prognozēto pieaugumu, tas joprojām būs 10% mazāks nekā iepriekš decembrī un par 8% zemāks nekā janvārī. Siltumenerģijas tarifs novembrī, kā arī prognozes decembrim un janvārim noteiktas, pamatojoties uz AS “Latvijas Gāze” paziņojumā pausto informāciju par dabasgāzes tirdzniecības cenu novembrī 156,52 EUR/tūkst.nm3, decembrī prognozēto dabasgāzes tirdzniecības cenas pieaugumu uz 170,74 EUR/tūkst.nm3, bet janvārī 177,86 EUR/tūkst.nm3.

Siltumenerģijas tarifs novembrī Rīgā ir mazāks, salīdzinot ar siltumenerģijas tarifu Baltijas valstu galvaspilsētu vidū. Tas ir par 23% mazāks nekā Tallinā un par 25% mazāks, salīdzinot ar apstiprināto siltumenerģijas tarifu Viļņā.

Siltumenerģijas tarifs oktobrī Rīgā ir mazākais Latvijas lielo pilsētu vidū. Tas ir mazāks par siltumenerģijas tarifu Valmierā, Daugavpilī, Jelgavā, Rēzeknē, Liepājā, Jēkabpilī, Jūrmalā un Ventspilī. 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē