Efektīvi paņēmieni, kā ar sienu noformējumu paplašināt telpu Актуальные советы

Efektīvi paņēmieni, kā ar sienu noformējumu paplašināt telpu

Суббота, 18 августа, 2018

Mazu mitekļu īpašniekiem noteikti jāsaskaras ar to, kā padarīt telpu plašāku, kā nepiesātināt interjeru, lai istaba neizskatītos vēl mazāka. Šajā sakarā piedāvājam iepazīties ar radošiem paņēmieniem, kā noformēt sienas, lai tās vizuāli paplašinātu telpu.

 

Varētu domāt, ka nelielos sienu laukumos nevajadzētu iekarināt bildes vai mākslas darbus, taču dažreiz tieši šādas detaļas vizuāli paplašinās telpu. Ja ne bilde rāmī, tad kāda auduma faktūra, piemēram, dekoratīvs audums vai austs deķītis ļoti iederēsies pie sienas, tikai tad, ja tas tik tieši nerada asociācijas ar paklājiem, ko ierasts izklāt uz grīdas.

 

Maziem sienas laukumiem nebūs piemēroti šauri un niecīgi rāmīši bildēm. Jo mazāk vietas pie sienas, jo lielāku rāmi izvēlies, telpa no tā tikai iegūs. Pateicīgs risinājums ir kanva, kas neprasa vēl rāmi, taču citos gadījumos raugies, lai rāmis nenomāktu bildi vai mākslas darbu un nepadarītu to mazāku nekā ir patiesībā.

 

Nelielus sienu laukumus nevajag atstāt nenoklātus ar domu, ka tādā veidā telpa iegūs plašumu. Tieši pretēji – lieli, masīvi un spilgti akcenti telpai radīs vizuālu plašumu, kā tas veiksmīgi panākts šajā piemērā.

 

Nelielās starpsienās vai šaurās sienu spraugās labi izskatīsies vertikāla izmēra bildes un mākslas darbi. Līdzīgi kā tas ir ar strīpām apģērbā, arī sienas noformējumā jāievēro vertikālās līnijas, kas telpu vizuāli pagarinās. Jo platāka un gareniskāka bilde būs pie sienas, jo vizuāli šaurāka un mazāka izskatīsies telpa, un to nudien ir vērts ņemt vērā.

 

Ļoti efektīvu noformējumu var panākt ar dažādu dimensiju paņēmieniem, piemēram, caurspīdīgiem sienu dekoriem, kas veido gaismu spēles.

 

Kurš gan ir teicis, ka attēlam vienmēr jābūt izvietotam pareizā virzienā? Ja brīvā siena ir pārāk maza, lai pie sienas pieliktu bildi horizontāli, esi radošs, un bildi novieto otrādāk – vertikāli. Abstraktiem attēliem tas ir pieļaujams, un, piemēram, jūras skats iegūs pavisam citas dimensijas, un attēls radīs jaunu noskaņu.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 7 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик