PADOMI: Lietas, kas nogurdina, ja strādājat mājās Актуальные советы

PADOMI: Lietas, kas nogurdina, ja strādājat mājās

Среда, 14 февраля, 2018

Ja mājās strādājat, un grūti sakoncentrēties, žāvājieties, tad, iespējams, ka pie vainas ir dekorācijas, ierīces vai dzīvesveids. Noteikti ir kāda no šīm turpmāk nosauktajām lietām, kas negatīvi ietekmē tavu miegu:

Nekārtība
Protams, ka, netīrot māju, tu atpūties, tomēr pastāv iespēja, ka tā ir nekārtība, kas liek tev justies nogurušam. Neirozinātnes Universitātes veikts pētījums atklāja, ka nekārtīga vide izraisa stresu, kas savukārt izraisa nogurumu.

Tumšas vai relaksējošas krāsas sienas
Tumšas sienas, kā arī sienas, kas palīdz nomierināties, samazināt asinsspiedienu un liek tev justies miegainai, kā, piemēram, zilas sienas. Zilā krāsa ir kā radīta tavai guļamistabai, bet nav laba nevienai citai istabai.

Televizors, planšetdators, telefons. Tie abi izdala elektromagnētiskos viļņus, kas samazina melatonīna (viela, kas palīdz aizmigt) izdalīšanos smadzenēs. Tas nozīmē, ka tev būs īsāks un saraustītāks miegs, kas padarīs tevi nogurušu arī nākamajā dienā.

Kafijas automāts, vai melnā tēja
Lai arī kafija un melnē tēja no rītiem, dod ātrāk pamodina, pienākot pēcpusdienai, tas var būt iemesls, kādēļ esat tik noguruši.

Sveces ar nomierinošu aromātu
Pat iespējams, ka sveču smarža tev šķiet relaksējoša, bet tieši tā paša iemesla dēļ tu jūties nogurusi. 

Istabas temperatūra
Optimālā temperatūra gulēšanai ir diezgan vēsa – 15.5° līdz 20°C. Šī iemesla dēļ, bet dienā, nedaudz augstāka, tāpēc, ja tu dienas laikā uzturi telpas vēsas, pastāv ļoti liela iespējamība, ka drīzāk vēlēsies iet gulēt, nevis tikt galā ar darbu.

Dabīgā dienas gaisma
Jo vairāk dabīgās gaismas ienāk darbam paredzētajā telpā, jo labāk tu naktī gulēsi, un vairāk spēsi izdarīt nākamajā dienā. Pamēģini!

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик

Подборка услуг по теме