Ķengarags atdzimst: atzīmēti jau otrā projekta Ziņas

Ķengarags atdzimst: atzīmēti jau otrā projekta "Blūmendāles mājas" daudzdzīvokļu nama spāru svētki

Ceturtdiena, 23 maijā, 2024

Līdz ar būtiskāko būvdarbu un jumta nesošo konstrukciju pabeigšanu, vadošais mājokļu attīstītājs "Bonava Latvija" atzīmējis spāru svētkus jau otrajai daudzdzīvokļu ēkai jaunajā projektā "Blūmendāles mājas" Prūšu ielā, Ķengaragā. Ieguldot 5,3 miljonus eiro, piecstāvu namu iecerēts nodot ekspluatācijā jau 2024.gada beigās un tajā būs pieejami 58 moderni un energoefektīvi divu līdz četru istabu dzīvokļi platībā no 42,7 līdz 74 kvadrātmetriem.

Jaunais projekta "Blūmendāles mājas" daudzdzīvokļu nams Prūšu ielā 1H pievienojies jau esošajai, pirmās kārtas būvniecības laikā tapušajai daudzstāvu ēkai Prūšu ielā 1E, iezīmējot jau vērienīgākas kvartāla aprises. Tā kā būvniecība ritējusi raitāk nekā cerēts, otro māju plānots nodot ekspluatācijā jau šī gada beigās, rodot iespēju dzīvokļu atslēgas jauno īpašnieku rokās nodot 2025.gada sākumā. Plānots, ka tā kļūs par mājvietu aptuveni 150 iedzīvotājiem.

"Bonava Latvija" projektu attīstības vadītājs Kristaps Žvīgulis stāsta, ka, spītējot izaicinošajiem ekonomiskajiem apstākļiem, projekta pirmajā mājā pārdoti jau 80% dzīvokļu un vislielākais pieprasījums bijis pēc divu un četru istabu dzīvokļiem. "Esam pārliecinājušies, ka interese par "Blūmendāles mājām" saglabājas arī līdz ar otrās ēkas būvniecību - tajā rezervēti vai nopirkti jau 10% dzīvokļu. Jāpiemin, ka rezervācijai šobrīd pieejami dzīvokļi tikai vienā no divām kāpņutelpām. Pārdošana turpinās un redzam, ka projekta un arvien straujāk augošās apkaimes sniegtās priekšrocības - viegli sasniedzamās izglītības iestādes, veikalus, Daugavas promenādi un attīstīto sabiedriskā transporta infrastruktūru, kas ļauj ērti un ātri nokļūt Rīgas centrā vai doties ārpus pilsētas burzmas - sevišķi novērtē jaunie profesionāļi un ģimenes ar bērniem," secina Žvīgulis, piebilstot, ka tiem, kuri apsver iespēju iegādāties mājokli otrajā projekta ēkā un vēlas būt droši par savu izvēli, ir unikāla iespēja iepazīties ar mājokli ne tikai "uz papīra", bet arī klātienē - paviesojoties kvartāla pirmajā mājā un aplūkojot jau gatavos dzīvokļus.

"Blūmendāles mājas" dzīvokļos īpaša uzmanība tiks pievērsta patīkama klimata un komforta radīšanai, ko nodrošinās moderna gaisa apmaiņas sistēma ar rekuperācijas funkciju. Visas projekta ēkas būs aprīkotas ar saules paneļiem, kas sniegs lielu finansiālu apspaidu, apmaksājot elektroenerģijas rēķinus. Šeit laipni gaidīti arī elektroauto īpašnieki, jo daļa autosttāvietu būs aprīkotas ar elektroauto uzlādei nepieciešamo infrastruktūru.

Iedzīvotāju ērtībai mājās tiks ierīkotas koplietošanas darba telpas, kuras būs pielāgotas kaislīgu velobraucēju vajadzībām - tajās atradīsies darba galdi braucamrīku remontēšanai un bez problēmas būs iespējams veikt velosipēdu apkopi ar augstspiediena mazgāšanas iekārtām. Katrā daudzstāvu namā paredzētas individuālas un slēdzamas noliktavas, savukārt jauno vecāku ērtībai taps koplietošanas mazuļu ratiņu novietnes. Labiekārtotā un slēgtā piemājas teritorija ar plašām apstādījuma zonām, pastaigu celiņiem, bērnu rotaļu laukumiem un vingrošanas stacijām pieaugušajiem būs piemērota vieta brīvā laika pavadīšanai ģimenes vai kvartāla iemītnieku lokā.

"Bonava Latvija" plānotās investīcijas "Blūmendāles mājas" projektā, kas sastāvēs no četrām piecstāvu ēkām ar 232 dzīvokļiem un kuru plānots uzbūvēt līdz 2027.gada beigām, ir aptuveni 23 miljoni eiro.

"Bonava Latvija" ir viens no lielākajiem mājokļu attīstītājiem Latvijā, kura mātes uzņēmums "Bonava" attīsta dzīvojamo māju projektus Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, 2022.gadā sasniedzot apgrozījumu 1,48 miljardu eiro apmērā. Uzņēmumam ir arī likvidācijas procesā esošas darbības Sanktpēterburgā. "Bonava" akcijas un zaļās obligācijas tiek kotētas "Nasdaq" biržā Stokholmā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 4 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 2 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē