Ziņas

"Bonava Latvija" pabeigusi apjomīgākos būvdarbus daudzdzīvokļu projektā Pārdaugavā

Sestdiena, 18 augustā, 2018

Nekustamā īpašuma attīstītājs "Bonava Latvija" pabeidzis apjomīgākos būvdarbus daudzdzīvokļu projektā Zasulauka ielā 13, Rīgā.

Šis ir pirmais "Bonava Latvija" projekts Pārdaugavā, un to plānots nodot ekspluatācijā gada nogalē.

"Vairāk nekā 50% rezervēto dzīvokļu Zasulauka ielas 13 projektā apliecina arvien pieaugošo pieprasījumu pēc mājokļiem arī Daugavas kreisajā krastā. "Bonava Latvija" gada sākumā investētie 2,5 miljoni eiro Pārdaugavas dzīvojamā fonda papildināšanā ir loģisks turpinājums veiksmīgajai daudzdzīvokļu namu attīstīšanai citos Rīgas mikrorajonos, tostarp Purvciemā, Teikā, Ķengaragā un Rīgas klusajā centrā," sacīja "Bonava Latvija" pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša.

Jauno projektu veidos piecstāvu dzīvojamā ēka ar 45 dzīvokļiem. Šajā projektā katru dzīvokli papildinās balkons, kā arī atsevišķa noliktavas telpa ēkas pagrabstāvā. Projekta slēgtajā teritorijā tiks saglabātas jau esošās liepu un bērzu rindas, un tā tiks labiekārtota ar gājēju celiņiem, apstādījumiem, bērnu rotaļu laukumiem un atpūtas zonām mājas iedzīvotājiem.

"Bonava Latvija" sešos projektos līdz gada nogalei būvniecības stadijā būs 600 dzīvokļu, no kuriem šogad plānots pabeigt 250 dzīvokļu būvniecību.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka pērn "Bonava Latvija" pārdeva 131 mājokli, kas veido 11% no visu Rīgā pārdoto dzīvokļu apmēra. 2016.gadā "Bonava Latvija" reģistrēja un pārdeva 28 dzīvokļus.

"Bonava" ir nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā, kas ir attīstījies no uzņēmuma NCC. Pašlaik uzņēmumā "Bonava" strādā 2000 darbinieku, un tas darbojas Zviedrijā, Vācijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Krievijā (Sanktpēterburgā), Igaunijā un Latvijā, 2017.gadā sasniedzot pārdošanas rezultātus 14,5 miljardu Zviedrijas kronu (1,44 miljardi eiro) apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē