Bonava Latvija projektā Dreilinga mājas ekspluatācijā nodotas divas daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas Ziņas

Bonava Latvija projektā Dreilinga mājas ekspluatācijā nodotas divas daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas

Piektdiena, 5 novembrī, 2021

Vadošais mājokļu attīstītājs "Bonava Latvija" turpina ciemata "Dreilinga mājas" attīstību, šī gada septembrī nododot ekspluatācijā vēl divas daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās ēkas ar 58 komfortabliem un ilgtspējīgiem 2-4 istabu dzīvokļiem. Tāpat uzsākti Mazās Robežu ielas izbūves būvdarbi, ievadot teritorijas ziemeļu daļas, kas robežojas ar Dreiliņu veikparka ūdenskrātuvi, apgūšanu. Jaunizbūvējamā iela nodrošinās piebraukšanu projekta nākamās kārtas ēkām, kuru būvniecību plānots uzsākt šī gada nogalē. Vērienīgajā dzīvojamo māju ciematā "Dreilinga mājas" pavisam kopā paredzētas 16 daudzdzīvokļu ēkas, rodot dzīvesvietu aptuveni 1500 iedzīvotājiem.

Šī gada septembrī "Bonava Latvija" dzīvojamo māju ciematā "Dreilinga mājas" ekspluatācijā nodotas vēl divas daudzdzīvokļu ēkas, papildinot projektu ar 58 jauniem un ilgtspējīgiem 2, 3 un 4 istabu dzīvokļiem. Abām ēkām ir funkcionāli pārdomāts plānojums, turklāt katrs dzīvoklis aprīkots ar terasi vai 3,6 m2 plašu balkonu, kur iekopt savu ziedu vai garšaugu dārziņu. Tāpat katram dzīvoklim pieejama arī personīgā mantu glabātuve. Ēkas ieskauj pārdomāta un labiekārtota zaļā zona, kur bērnu ērtībām un priekam ierīkoti vairāki rotaļu laukumi, savukārt gar teritorijai pieguļošo upīti izbūvēti gājēju celiņi, kur baudīt vakara pastaigas vai nodoties rīta skrējienam.

Abās ekspluatācijā nodotajās ēkās Robežu ielā 19 un 21 šobrīd pārdoti vai rezervēti 95% dzīvokļu. Vienlaikus, papildinot pārdošanā esošo dzīvokļu skaitu, novembrī tiks uzsākta mājokļu pārdošana būvniecības stadijā esošajā ēkā Mazajā Robežu ielā 4, kur pircējiem būs pieejami 29 ilgtspējīgi un funkcionāli 2-4 istabu dzīvokļi.

"Ņemot vērā zaļo zonu lielo īpatsvaru un dabas tuvumu, Dreiliņu apkaime ir lieliski piemērota jaunajām ģimenēm un visiem, kuri vēlas saglabāt lielpilsētas priekšrocības un dinamiku, vienlaikus dzīvojot mierpilnā un klusā vidē. Dzīvojamo māju ciemats "Dreilinga mājas" šajā ziņā ir unikāls, jo atrodas tieši uz robežas ar Rīgas pilsētas administratīvo teritoriju, un visa lielpilsētas infrastruktūra un iespējas ir sasniedzamas "ar roku", tajā pašā laikā gar ciematu tek upīte un zemesgabalu ieskauj plaši apstādījumi, radot īstas miera oāzes sajūtu," stāsta "Bonava Latvija" pārdošanas un mārkertinga vadītājs Kaspars Ekša.

Turpinot ciemata attīstību, oktobrī uzsākti arī Mazās Robežu ielas izbūves darbi. Iela nākotnē savienos Mazo Robežu ielu ar Juglas ielu, vienlaikus nodrošinot piebraukšanu projekta otrās kārtas ēkām, kas attiecīgi atradīsies Mazajā Robežu ielā 1, 2, 3, 4 un 5. Ielas izbūves darbus paredzēts pabeigt līdz nākamā gada rudenim, savukārt divas no projekta otrās kārtas daudzstāvu dzīvojamām ēkām sāks būvēt šī gada beigās, bet atlikušās trīs - nākamgad. Kopumā, īstenojot ciemata "Dreilinga mājas" otro kārtu, mājokļu fondu paredzēts papildināt ar aptuveni 250 dzīvokļiem. Pašlaik ciematā izbūvētas un nodotas ekspluatācijā deviņas no plānotajām 16 daudzdzīvokļu dzīvojamajām ēkām. Visa ciemata izbūvei paredzētais kopējais investīciju apjoms pārsniedz 50 miljonus eiro.

Vairāk par projektu un dzīvokļu pārdošanu skatīt šeit.

"Bonava Latvija" īsteno gan ekonomiskā, gan biznesa segmenta mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā saskaņā ar augstākajiem skandināvu kvalitātes un funkcionalitātes standartiem. Attīstot projektus Rīgā un Pierīgā, "Bonava Latvija" nodrošina mūsdienīgu un Rīgas iedzīvotājiem pieejamu alternatīvu novecojušajam dzīvojamajam fondam. Kopumā būvniecības stadijā 2021.gadā būs 1000 dzīvokļi sešos projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 470 dzīvokļu būvniecību.

Par "Bonava Latvija"

"Bonava Latvija" ir lielākais nekustamo īpašumu attīstītājs Latvijā, kura mātesuzņēmums "Bonava" ir vadošais nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā. "Bonava" rada mājas un apkaimes kopš aizvadītā gadsimta trīsdesmitajiem gadiem. Pašlaik uzņēmumā strādā 2300 darbinieku, un tas ir pārstāvēts Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Sanktpēterburgā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā, 2020.gadā sasniedzot apgrozījumu 17 miljardu Zviedrijas kronu apmērā. "Bonava" akcijas tiek kotētas "Nasdaq" biržā Stokholmā. Vairāk par "Bonava": www.bonava.lv.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 11 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē