Expobank kreditē daudzīvokļu māju būvniecību Pļavniekos vairāk nekā 6 miljonu eiro vērtībā Ziņas

Expobank kreditē daudzīvokļu māju būvniecību Pļavniekos vairāk nekā 6 miljonu eiro vērtībā

Pirmdiena, 19 jūlijā, 2021

AS Expobank piešķīruši ilgtermiņa kredītu 6,4 miljonu eiro apmērā divu daudzdzīvokļu māju būvniecībai Pļavniekos KSIA "Unico". Projekts "Deglava Gleznotāju rezidence" paredz divas 10 stāvu daudzīvokļu mājas, kurā kopumā būs 152 dzīvokļi. Projektā plānoti no vienistabas līdz četru istabu dzīvokļiem.

Deglava Gleznotāju rezidences projektā plānoti dzīvokļi, autostāvvietas un noliktavas telpas, zaļā zona un bērnu spēļu laukumi, papildus plānots izbūvēt velosipēdu stāvvietas, atpūtas zonu un sporta laukumu. Ēkas atradīsies A. Deglava ielā 148, Rīgā.

KSIA "Unico", projekta Deglava Gleznotāju rezidences, pārdošanas vadītāja Žanete Balode norāda: "Šo projektu veidojam ar vēlmi piedāvāt saviem klientiem, Pļavnieku iedzīvotājiem, sajust mākslu dzīvot citādāk - jaunā, mūsdienu prasībām atbilstošā mājā, zaļā un sakoptā vidē. Piedāvāsim iedzīvotājam labāku komforta līmeni un augstāku dzīves kvalitāti. Rūpīgi izvēloties vietu apbūvei, mēs veicām izpēti, lai katram mājas iedzīvotājam tuvumā būtu gan skolas, gan bērnudārzi, kā arī veikals un izklaides iespējas. Tāpat būtiski, ka arī pilsētas centrs ir netālu."

Būvniecībā plānots izmantot siltumietilpīgus materiālus, kas nozīmē, ka ēkas energoefektivitāte sasniegs A līmeni un siltuma zudumi būs tuvu nullei. Dzīvokļi tiks aprīkoti ar individuāliem siltuma skaitītājiem, kas kopā ar A klases energoefektivitāti būtiski samazinās apkures rēķinus.

"Esam gandarīti, ka, neraugoties uz pandēmiju un tās radītajiem sarežģījumiem, arī nekustamo īpašumu un būvniecības joma turpina attīstīties un uzņēmēji izvēlas drošu un pārdomātu finansējumu savam biznesam. KSIA "Unico" ir radošs, uz attīstību vērsts uzņēmums un uzticams bankas klients, tāpēc ar nepacietību gaidām brīdi, kad jaunais projekts vērs durvis mājokļu pircējiem," norāda AS Expobank valdes loceklis Vasilijs Karpovs.

Jaunie dzīvokļi tiek projektēti saskaņā ar tirgus tendencēm un ELECTRA uzņēmuma starptautisko pieredzi, lai katrā dzīvoklī būtu ergonomisks plānojums un maksimālais istabu skaits. Mazākā dzīvokļa platība būs 29 m2 platībā, bet lielākā - 87 m2. Projektu īsteno daudznozaru būvsabiedrība MONUM.

KSIA "Unico" ir Electra group meitas uzņēmums. Grupas starptautiskajā portfelī ietilpst dažādas sarežģītības projekti, kas šobrīd aptver 17 valstis, 4 kontinentos. Dibināta 1945.gadā un kotēta Telavivas fondu birža kopš 1971.gada, Electra group strādā ar daudzlīmeņu pieeju un izmanto unikālo sinerģiju, kas pastāv starp tās meitas uzņēmumiem. Grupa darbojas gan valsts, gan privātajā sektorā un tai ir izcila reputācija neskaitāmu augsta līmeņu projektu izstrādē, plānošanā un celtniecībā, sākot no dzīvojamām, rūpnieciskām un augsto tehnoloģiju jomām līdz slimnīcām, komunālajiem uzņēmumiem, valsts infrastruktūras un citiem projektiem.

AS Expobank ir viena no vecākajām bankām Latvijā, tā dibināta 1991.gadā un šogad svin 30 gadu jubileju. 2019.gada sākumā banka pilnīgi mainīja darbības stratēģiju un ieviesa jaunu biznesa modeli, uzsākot savas tirgus daļas palielināšanu Latvijas finanšu tirgū. Tas iezīmēja jaunu startu bankas attīstībā, kas paredz konkurētspējīgu kreditēšanas pakalpojumu piedāvājumu korporatīvajiem klientiem, termiņnoguldījumu izvietošanas iespējas privātpersonām, brokeru pakalpojumus, kā arī inovatīvu finanšu tehnoloģiju ieviešanu.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē