Pabeigta Bonava Latvija projekta Pagalms 2.0 būvniecība Ziņas

Pabeigta Bonava Latvija projekta Pagalms 2.0 būvniecība

Ceturtdiena, 8 jūlijā, 2021

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Bonava Latvija" jūlijā ekspluatācijā nodevis pēdējo jeb trešo no projekta "Pagalms 2.0" ēkām, tādējādi pabeidzot visa projekta būvniecību, aģentūrai LETA pavēstīja attīstītāja pārstāvji.

Jaunais projekts atrodas Teikā, VEF teritorijā, Turaidas ielā starp Gaisa un Jorģa Zemitāna tiltu un to veido trīs piecstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas ar kopumā 189 divu līdz četru istabu dzīvokļiem platībā no 36 līdz 72 kvadrātmetriem. 

"Pagalms 2.0" būvniecība tika sākta 2019.gada nogalē, un tajā kopumā ir investēti aptuveni 10 miljoni eiro.

No citiem jau realizētiem "Bonava Latvija" projektiem daudzdzīvokļu dzīvojamie nami Turaidas ielā atšķiras ar vietējam tirgum jaunu konceptu, piedāvājot iedzīvotājiem nodarboties ar urbāno dārzniecību, teritorijā ierīkotās speciālās dārziņu vietās audzējot garšaugus un dārzeņus. Tāpat īpaša uzmanība pievērsta ilgtspējīgas vides risinājumiem, piemēram, rūpējoties par vidi, teritorijā ierīkota lokāla lietus ūdens apsaimniekošanas sistēma.

"Bonava Latvija" pagājušajā gadā strādāja ar 30,44 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 4,2% vairāk nekā 2019.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 19,5% un sasniedza 4,011 miljonus eiro.

"Bonava Latvija" īsteno ekonomiskā segmenta un biznesa klases mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā, attīstot projektus tādos Rīgas mikrorajonos kā Purvciems, Teika, Ķengarags, Šampēteris, Rīgas klusais centrs un Krasta ielas rajons. Kopumā būvniecības stadijā 2021.gadā būs 1000 dzīvokļi sešos projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 470 dzīvokļu būvniecību.

"Bonava Latvija" mātesuzņēmums "Bonava" ir pārstāvēts Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Vācijā, Krievijā, Igaunijā un Latvijā, 2020.gadā sasniedzot pārdošanas rezultātus 17 miljardu Zviedrijas kronu (1,69 miljardu eiro) apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 26 dienu portālā
Bija online 19 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē