Vastint Latvia  tuvāko gadu laikā Čiekurkalnā plāno sākt biroju un dzīvokļu apbūvi projektā Ezerparks Ziņas

Vastint Latvia tuvāko gadu laikā Čiekurkalnā plāno sākt biroju un dzīvokļu apbūvi projektā Ezerparks

Otrdiena, 6 aprīlī, 2021

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Vastint Latvia" tuvāko gadu laikā Čiekurkalnā plāno sākt biroju un dzīvokļu apbūvi projektā "Ezerparks", intervijā aģentūrai LETA pastāstīja "Vastint Latvia" izpilddirektors Romāns Astahovs.

Viņš skaidroja, ka "Ezerparks" atrodas uz Ķīšezera ielas, braucot Mežaparka virzienā, labajā pusē ir Čiekurkalns un kreisajā pusē sākas Mežaparks. "Vastint Latvia" īpašumā esošie 19 hektāri, kur plānot "Ezerparks" ir Čiekurkalna pusē pie Valsts ieņēmuma dienesta (VID) ēkas, neapbūvētajā īpašumā starp VID un "Maxima" veikalu.

"Tur būs liels projekts ar jaukto apbūvi - gan biroja, gan dzīvokļu apbūve. Projekts tiks īstenots pēc tiem pašiem principiem, kas jau redzami citos mūsu projektos - Magdelēnas kvartālā un "Business Garden". Priekšējā zemes gabala daļa tiks vairāk atvēlēta ofisiem, aizmugurējā daļa - dzīvokļiem," sacīja Astahovs.

Viņš gan atzina, ka projekta virzība ir lēna, jo ir nepieciešams ļoti apjomīgs projektēšanas darbs 19 hektāros. Šogad "Vastint Latvia" plāno teritorijai sākt lokālplānojuma izstrādi, un pēc tam varēs prezentēt konkrētas skices, kas patlaban ir "variantu variantos", pavēstīja Astahovs.

Jautāts, kad varētu sākties šī projekta realizācija - šogad vai nākamgad, Astahovs atbildēja, ka noteikti nē, jo tas ir plānošanas procesā.

"Es gribētu cerēt, ka projekta attīstība sāksies ātrāk nekā pēc pieciem gadiem. Lokālplānojumu labākajā gadījumā var pabeigt gada laikā, tad ir projektēšana un vēl citi sagatavošanās darbi. Gribētu ticēt, ka vairāk trīs gadi nekā pieci, lai gan vēsture rāda, ka tie ir drīzāk pieci gadi," sacīja Astahovs.

Vaicāts, vai jau ir aplēses, kādas šajā projektā ir plānotās dzīvokļu un komerctelpu platības, Astahovs norādīja, ka ir sākotnējie aprēķini, bet tie ir ļoti mainīgi, tādēļ konkrētus skaitļus vēl negribētu saukt.

"Debesskrāpju tur noteikti nebūs, būs cilvēka mēroga apbūve. Teritorijā atļauts būvēt līdz pat 12 stāviem augstas ēkas, taču tik augstas ēkas mēs parasti nebūvējam," piebilda Astahovs.

"Vastint Latvia" ir daļa no "Vastint Group", kas darbojas Latvijas tirgū no 2003.gada. "Vastint Latvia" līdz šim realizētie projekti ir "AC Hotel by Marriott Riga", biroju ēka "Zaļā 1", dzīvojamais nams "Futuris", dzīves un darba telpas Magdelēnas kvartāla pirmā kārta, kā arī biroju ēku kompleksa "Business Garden Rīga" pirmā kārta. Būvniecība norit urbāna koncepta dzīvojamo ēku projekta "Lindenholma" pirmajā kārtā. Paralēli turpinās darbs pie nākamo kārtu plānošanas Magdelēnas kvartālā, "Business Garden Rīga" un "Lindenholma", kā arī koncepta izstrādes 19 hektāru īpašumam "Ezerparks".

Kompānijas "Vastint Latvia" pamatkapitāls ir 21 miljons eiro, bet tās vienīgā īpašniece ir Nīderlandes "Vastint Holding B.V.". Kompānijas patiesie labuma guvēji ir trīs Zviedrijas un Austrijas pilsoņi.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē