Dzīvokļa remonts kur atrast darbuzņēmēju? Būvniecība

Dzīvokļa remonts kur atrast darbuzņēmēju?

Pirmdiena, 14 decembrī, 2020

Dzīvokļu cenas gadu no gada pieaug tāpat kā remonta izmaksas. Tāpēc daudzi vēlas iemācīties to paveikt patstāvīgi. 

 

Kosmtisko remontu paveikt saviem spēkiem nav nemaz tik sarežģīti. Bet, ja runa ir par kapitālo remontu tas jau ir pavisam kaut kas cits. Cik pareizi pie tā ķeras tie, kam ir kaut vai kāds sakars arbūvniecību, cik pareizi uzstādīt santehniku un elektrību, var vienīgi profesionāļi. Betbieži gadās, ka mājas īpašnieks vēlas samazināt remonta izmaksas, tāpēc viņš negriežas pie meistariem, bet cenšas visu izdarīt pats. Un, protams, ne visiem tas izdodas. 

 

Kapitālais remontsmūsu apstākļos reti tiek veikts vienkārši pēc iegribas. Tasir nepieciešams pasākums. Ja tas tiek veikts, tad izmaksu procesā tiek iekļautas kopējās komunikāciju sistēmas. Gandrīz katrs solis jāsaskaņo ar dažādiem dienestiem. Gāzes caurules, karstā un aukstā ūdens stāvvadi, elektrība, nemaz nerunājotpar to, ka kāda papildus sienas var Jums traucēt. Bet likteņa ironijas pēc tā izrādīsies nesošā siena. Kopumā šāds remonts ir nopietnaslodze psihei un kabatai. Tāpēc to veic, kad komunikācijas ir ievērojami pārdzīvojušas savu lietderību un draud sabrukšana, un bieži vien tikai, lai uzlabotu mājas izkārtojumu un uzlabotu apkārtni, nemainot gabarītus.

 

Man and woman assembling bed Free Photo


Remonts dzīvoklī pašu spēkiem - vai ir vērts to mēģināt?

Ja jūs baida dzīvokļa remonta cenas, tad paskatīsimies, kādas grūtības var rasties, kad ķersities pie darba patstāvīgi.
Sākumam paskatīsim, ko varam iekļaut dzīvokļa kapitālā remonta procesā bez papildus atļaujām no visdažādākajiem dienestiem:

  • Sienas un griestus, grīdu – izlīdzināt, ar tapetēm aplīmēt, izklāt ar flīzem. Griestu remontu – paveikt visgrūtāk, ja runa ir par piekaramiem vai pārvilktiem.
  • Grīda – konstrukciju nomaiņa (daļēja vai visa);
  • Ūdens apgāde – mainām iekšejo kanalizācija sistēmu;
  • Varam nomainīt durvis un logus;
  • Elektrība – ievelkam jaunus vadus un uzliekam skaitītājus;
  • Uzstādām jaunu santehniku;
  • Ventilācija un visa veida novilcēji.

Nu, un galvenais, mēs esam tiesīgi nomainīt dzīvokļan stilu (telpas pārplānošana, pievienot dekoru), tikai plānošana nedrīkst skart nesošās sienas un karkasu. Pirms visu uzsākt, vajag izlemt, kam ir jābūt finišā. Savas vēkmes labāk ir vizualizēt. Vajag aprēķināt visus parametrus (istabas platumu, augstumu, apmēram mēbeļu un tehnikas gabarītus, ko plāno rezultātā uzstādīt).

Turpinājumā jāsastāda plāns pa posmiem.  Ja jūs jau esat nolēmis cieši uzņemties remontu, bet nevēlaties mainīt visas komunikācijas, visticamāk, jums tas būs jādara. Pieredzējuši celtnieki parasti iesaka pievērst uzmanību karstā un aukstā ūdens stāvvadiem un apkurei. Retos gadījumos šīs caurules ir daudz jaunākas nekā pati māja. Un nākotnē tas var kļūt par problēmu avotu.

Piping with taps Free Photo

Tas ir nopietns darbs. Lai to veiktu, jums jāsazinās ar pārvaldes uzņēmumu, lai uzzinātu, kad tiek plānots veikt kapitālremontu. Turklāt, lai piestiprinātu caurules no augšas un apakšas, jums ir jāvienojas ar kaimiņiem. Tādējādi mēs varam pasargāt sevi no tā, ka ūdens plūdi no griestiem varētu droši vien iznīcināt svaigo remontu.

Tālāk lieta aizies līdz elektroinstalācijai. Nepietiek ar veco vadu nomaiņu pašā dzīvoklī. Novecojušas elektroinstalācijas no paneļa uz dzīvokli ir reāli draudi, un ne tikai remontam un dārgai sadzīves tehnikai dzīvoklī, bet arī visas mājas ugunsdrošībai.

Izrādās, ka, lai samazinātu dzīvokļa remonta izmaksas, jums būs jāpavada daudz laika, apgūstot visas gudrības. Ja tiksiet skaidrībā uzreiz – labi. Bet, ja neizdosies? Tādā gadījumā tik un tā jums nāksies vērsties pie profesionāliem un visu pārtaisīt.

Ja vēlaties uzzināt, kā ietaupīt naudu, pasūtot remontu profesionāļiem, lasiet tālāk.



Kur pasūtīt remontdarbus Rīgā?

Redzot, cik maksā dzīvokļa remonts lielā uzņēmumā, daudzi vēršas pie apšaubāmiem darbuzņēmējiem vai paziņām. Un kā likums, viņi ir vīlušies, jo kvalitāti varētu gribēt daudz labāku. Bet ir vieta, kur pārbaudīti meistari bez papildus maksām un pārmaksām jums paveiks labu remontu.

AnyDo pakalpojums ir unikāla platforma, kurā klienti atrod lieliskus amatniekus. Katram speciālistam ir reitings un atsauksmes; reģistrējoties viņš tiek pārbaudīts. AnyDo platformā var atrast profesionāļus, kas paveiks:


Vietnē izveidojiet projektu un gaidiet speciālistu atbildes. Var uzreiz precizēt, kas jūs interesē, piemēram, vannas istabas remonta izmaksas vai cik maksā 2 istabu dzīvokļa remonts. Tam ir tāmju aprēķinu pakalpojums. Reģistrēsities pie AnyDo, salīdziniet cenas, izvēlieties „savu” meistaru  un jūs redzēsiet, ka izmaksas dzīvokļa remontam  var ļoti reāli samazināt!




Darbu posmi

Un tā, gatavojam darbu fronti. Aizvācam visus liekos priekšmetus, mēbeles. Tad mēs izslēdzam krānus, pārbaudām, vai caurulēs nav ūdens, un, ja tas nav, atskrūvējam. Tagad pāriesim pie sienām un grīdas. Vajag atbrīvojieties no vecajām tapetēm un pārsegumiem. 

Šis ir visgrūtākais posms - cauruļu nomaiņa. Katram stāvvadam jāievelk izejas santehnikai atbilstoši jūsu plānam. Nākamais solis ir elektroinstalācija - mēs ievērojam visus nepieciešamos drošības pasākumus un sekojam jaunā plānojuma prasībām. Joprojām ir labāk uzticēt šo darba posmu elektriķim, jo mēs runājam par drošību. Pēc tam jūs varat izlīdzināt sienas. Labāk fotografējiet vietas, kur ir komunikācijas. Tādā veidā jūs nekad neaizmirsīsit viņu atrašanās vietu un nesabojāsiet.

Electrician working near the board with wires. installation and connection of electrics. Free Photo

Sienas var izlīdzināt divos veidos: ar apmetumu vai ar ģipškartonu. Pēc galvenā apmetuma izlīdzināšanas sāciet piepildīt sienas un notīrīt tās ar "smilšpapīru". Un neaizmirstiet iegādāties grunti. Šie sastāvi aizsargās sienu no tādām nepatikšanām kā sēnītes un pelējums. Arī šajā posmā jūs varat vienlaikus nodarboties ar flīžu ieklāšanu citās telpās.

Tad jūs jau varat sākt griestu remontu - izlīdzināt vai izveidot ģipškartona struktūru. Protams, ja mēs nerunājam par pekaramajiem griestiem. Tie tiek fiksēti pēdējie, kad remonts ir gandrīz beidzies. Tagad ir kārta mainīt logus. Kad sienas ir gatavas, jūs varat sākt izlīdzināt un sagatavoties grīdas seguma ieklāšanai un flīžu ieklāšanai vannas istabā vai virtuvē.

Tālāk mēs strādājam ar santehniku. Mēs esam aprēķinājuši katras ūdens piegādes un komunikācijas cauruļu jaudu.

Tagad tas ir tikai mazs jautājums - pareizi salikt visu kopā. Un pārbaudiet, vai ūdens padeve darbojas. Nu, tagad jau "kosmētikas" periods. Tas jāsāk ar krāsošanu vai aplīmēšanu un griestu krāsošanu. Sienas ir nākamās. Te jau kas, kam  patīk - tapetes, gleznošana ar ūdens dispersijas savienojumiem, to un abiem variantiem kopā. Un tagad remonta pēdējais posms - grīda.

Dažādu veidu pārklājumiem ir atšķirīgs sagatavošanās darbs. Uzklājot linoleju vai parketu, ir vērts ķerties pie grīdlīstēm. Tagad jūs varat ievietot radiatorus savās vietās, ievietot slēdžus un kontaktligzdas. Un viss! Jūs esat veiksmīgi pārdzīvojis remontu. Tagad ir pienākums savākt dažādus elementus mājas dekorēšanai. Un šis process jau ir nepārtraukts. Tāpēc mēs no sirds novēlam veiksmi!

Anydo Lv @anydolv
https://www.m.buvbaze.lv/anydolv/
3 gadi 8 mēnešu 1 diena portālā
Bija online 21 martā 09:55
Meklētājs būvniecības nozarē