Ekonomisks remonts krīzes apstākļos. Remonts

Ekonomisks remonts krīzes apstākļos.

Trešdiena, 13 jūlijā, 2016

Mūsu šodienas raksts veltīts remontam, kas neprasītu daudz naudas ieguldījumu, bet tai pašā laikā priecētu arī acis.

Pirmkārt, uz remontu paskatamies kā uz iespēju realizēt savas idejas un savas velmes.

Remontējot pašiem, sanāk lētāk, jo nav jāmaksā par darbu.

Būs nepieciešama liela pacietība. Pirmais, ko darām ir remonta plāna sastādīšana, jo tas palīdzēs aprēķināt nepieciešamo materiālu daudzumu un darbu termiņus. Tāpat pārbaudiet vai jums pietiek visi remonta instrumenti, lai savlaicīgi tos iegādāties, ja nepieciešami.

Sastādiet nepieciešamo materiālu sarakstu un apzvaniet būvmateriālu veikalus, lai salīdzinātu cenas, protams cenu salīdzināšani palīdzēs arī būvmateriālu internetveikali. Labs variants ir pirkt pēc pēc sludinājumiem.

Piemēram, logus, durvis un radiātorus pietiek nokrāsot ar baltu krāsu. Tomēr nevajadzētu ekonomēt uz flīžu grīdu, vannas istabā un virtuvē.

Neskatoties uz to, ka flīzes dārgi maksā, krietni dārgāk nekā linolejs, bet linolejs ātri nolietojas, tāpēc flīzes šajā gadījumā būs ekonomiskākas un ietaupīs laiku. Ģimenēm, kurās nav alerģisku cilvēku, segšanai, var izvēlēties grīdsegas vai paklājus. Koka grīdas var nolakot (laku izvēlieties to, kas bez kaitīgas smakas). Nepieciešamības gadījumā sienas apdares (špakteli) izvēlēties nevis аkrila, bet gan lētāku – gibša.

Tapetes izvēlieties krāsojamās, pēc kāda laika, kad vēlēsīties taisīt atkal remontu, varēsiet nokrāsot kādā krāsā vēlēsīties un vēl pāris reizes 8-10 reizes. Bērnu istabu noteikti nevajadzētu līmēt tikai ar tapetēm, kas speciāli ar zīmējumiem domātas bērnu istabai, jo tās ir daudz dārgākas un daudz zīmējumu, nogurdina acis. Daudz izdevīgāk līmēt tapetes divatā — izlīdzināt viens cilvēks no vidus uz leju, otrs — uz augšu.

Neceliet paniku, ja veidojas burbulis: pārduriet to,izlaidiet gaisu un izlīdziniet tapeti. Bet ja jums nav velmes likt tapetes, bet dekoratīvas apmetums ir ļoti dārgi, var viņu aizstāt parasto celtniecības maisījumu.

Tomēr maisījumi var dot pietiekami biezu slāni un būt tik plastisks, lai nedot vēlamo reljefu, savukārt ģipša apmetums, kas jau tika minēts iepriekš, lieliski derēs, var dot slāni no 5 līdz 50 mm un to viegli var izlīdzināt un piemērot sienu reljefam.

Neaizmirstiet, ka pirms sienu līmē ar tapetēm vai citādi noformē, nepieciešams attīrīt no krāsas,  nogruntēt. Pēc tam, kad gruntējums nožūst, samaisiet špakteli un pārklājiet pa virus. Līdz tam, kamēr špaktelis nožūs, nogludinām maisījumu ar ūdeni un izlīdzinam izcilnīšus, lai iegūtu gludu virsmu. Labāk šo darbu veikt kopīgiem spēkiem un sākt ar nelielu platību (apmēram 1 kvadrātmetru).

Pēc tam, kad tas nožūst (nākamajā dienā) ar smilšpapīru velreiz visu nolīdzina. Ekskluzīvs, paša veidots interjers gatavs! Un atcerieties, ka labs un lēts remonts var izdoties arī ar nelieliem naudas ieguldījumiem!

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 21 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē