Kā var ietaupīt enerģiju virtuvē Aktuālie padomi

Kā var ietaupīt enerģiju virtuvē

Piektdiena, 22 jūlijā, 2016

Elektroenerģijas ekonomija pēdējā laikā iegūst arvien lielāku aktualitāti, jo samazināšanās krājumi un pastāvīgās izmaksas pieaug dabasgāzei, elektroenerģijai un gāzei.

Tālāk norādītie ieteikumi palīdzēs jums ietaupīt enerģiju un attiecīgi samazināt izmaksas. Instrumenti un materiāli: • Virtuves trauki • Virtuves plīts Process:

1. Racionāli izmantot enerģiju sildīšanai uzlikot uz plīts traukus, katlus, kas atbilst apsildāmā laukuma platībai, līdz ar to ātrāk tiek uzsildīts.

2. Uz elektriskās plīts vai cepeškrāsns izmantojiet traukus ar gludo dibenu, jo nepietiekaia saskaroties ar degli izraisa siltuma zudumu.

3. Ēdienu uz gāzes plīts, vai cepeškrāsns gatavojot, izmantojiet traukus atbilstoši ēdiena daudzumam, lai ēdien ātrāk sagatavojas un mazāk patērētu gāzi vai elektrību.

4. Labāk gatavot ēdienu slēgtos virtuves traukos, jo tie ietaupa siltumu un samazina enerģijas tēriņus.

5. Tāpat, ja ēdiens sāk vārīties, samaziniet gāzes padevi.

6. Lai izmantotu atlikušo siltumu uz elektriskā plīts riņķa, kad to esat jau atslēdzis, varat nolikt kādu citu ēdienu sildīšanai. Šī metode ir piemērota tiem, kam elektriskais rinķis paliek karsts— aptuveni 20 minūtes pēc tās atslēgšanas.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 26 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē