Koriāna virsmas – neierobežotas iespējas virtuvē Interjers

Koriāna virsmas – neierobežotas iespējas virtuvē

Otrdiena, 16 oktobrī, 2018

Koriāns ir dabīgo minerālu un akrila polimēra maisījums, kompānijas DuPont ražojums kopš 1967 gada. Tas apvieno sevī tādas īpašības kā funkcionalitāti un estētiskumu, kuru dēļ, mākslīgais akmens ir iegūvis lielu popularitāti un atzinību kā arhitektu, tā arī dizaineru vidū.

Koriānu izmanto mājās, dzīvokļos, dažādās komerciālās vietās kā: viesnīcās, veselības aprūpes iestādēs, uz kuģiem, tirdzniecības centros, klubos un bankās. Tā pielietojums ir plašs, kā arī krāsu izvēle ļauj vaļu fantāzijai. Ražotāju sauklis ir: “Ja jūs kaut ko spējat iztēloties, mēs droši vien spēsim to izveidot no DuPont™ Corian.” Tāpēc šodien parunāsim par galda virsmām un par to, kādas dizaina pārvērtības koriāns spēj paveikt virtuvē.

Kas padara koriāna virsmas tik īpašas

Koriāna viena no galvenajām īpašībām ir cietība un tas, ka izstrādājumam nav poras. Virtuvē strādājot ar pavisam baltu virsmu nav jāuztraucas par traipiem, ko varētu atstāt bietes, vīns, kafija un citi produkti, kas izteikti krāso. Otra, tik pat būtiska īpašība ir tā, ka darba virsma ir monolīta, bez šuves vietām, kā tas ir klasiskā tipa galda virsmām. Šī mākslīgā akmens virsmas īpašība ļoti patīk dizaineriem, jo ļauj virtuvē veidot virsmas ar dažādiem izliekumiem un noapaļojumiem.

 

Tā kā virsma ir monolīta vai citiem vārdiem sakot, viengabalaina, tā sniedz iespēju, iestrādāt gan izlietni, gan gāzes plīts virsmu vienā līmenī ar darba virsmu. Papildus funkcionālākai darbībai var blakus izlietnei iestrādāt ūdens drenāžu, savukārt blakus plīts virsmai- dzelzs stienīšus, kur droši var novietot ļoti karstas pannas, katlus.

 

Netradicionālāka dizaina iespēja, ko mākslīgais akmens ļauj izmantot, ir galda virsmas izgaismošana. Tam tiek izmantots speciāls mākslīgā akmens veids, kas ir gaismu caurlaidošs. Apakšā pie virsmas piestiprina led apgaismojumu, kas nodrošina vēlamo efektu. Pēc šāda paša principa ir iespējams aprīkot ne tikai galda virsmas, bet arī virtuves skapīšus, kuru fasādes ir izgatavotas no koriāna.

 

Kā iepriekš minēju, koriāns ir ļoti ciets un izturīgs materiāls, tomēr, ja gadās virsmu saskādēt vai kaut ko nolauzt, tad šo virsmu ir iespējams pilnībā atjaunot, tā, ka bojātā vieta nebūs redzama. Ja runājam par kopšanu, tad viss notiek viegli un vienkārši, jo akmens virsma nebaidās no ķīmijas, viegli izdosies satīrīt pat izlietu nagu laku.

Šoreiz rakstā runājām par virtuves galda virsmām, bet koriāna pielietojums ir plašs, tāpēc, noteikti tiksimies vēl un sīkāk apskatīsim koriāna pielietojumu vannas istabās, palodzēs, izlietnēs un dizaina lietās.

 

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 29 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē