Būvnieks: Jēkabpils multifunkcionālās halles būvniecībā maksimāli izmantojam vietējos materiālus Ziņas

Būvnieks: Jēkabpils multifunkcionālās halles būvniecībā maksimāli izmantojam vietējos materiālus

Pirmdiena, 24 februārī, 2020

 Jēkabpils multifunkcionālās halles būvniecībā maksimāli tiek izmantoti vietējie materiāli, šodien, kopā ar pašvaldības pārstāvjiem apmeklējot būvobjektu, paudis SIA "LC Būve" valdes loceklis Sandis Dzērvītis.

Pašlaik objektā turpinās grīdas virskārtu betonēšana, ledus arēnas grīdas sagatavošanas darbi un iekšdarbi telpām, kā arī inženierkomunikāciju izbūve. Tuvākajā laikā tiks sākti arī iekštelpu apdares darbi. Objekta plānotie būvdarbi rit noteiktajā termiņā, norāda pašvaldībā.

Noslēdzot objekta apskati, Dzērvītis uzsvēra, ka Jēkabpils multifunkcionālās sporta halles būvniecības procesa realizēšanā maksimāli nodarbināti vietējie apakšuzņēmēji un iegādāta Jēkabpilī ražotā produkcija, piemēram, metāla konstrukcijas, Jēkabpilī ražoti betonēšanas materiāli.

"Šis ir pilsētai ārkārtīgi nozīmīgs projekts. Mēs gribam redzēt veselu un sportisku jauno paaudzi. Pilsētnieki lepojas ar mūsu profesionālajām volejbola un basketbola komandām, spēcīgajiem futbola un handbola spēlētājiem. Vēlamies maksimāli atbalstīt savus sportistus un radīt stabilu pamatu, lai kļūtu par reģiona centru arī sporta jomā," komentēja domes priekšsēdētājs Aivars Kraps (GKML), paužot, ka multifunkcionālā halle būs lieliska dāvana pilsētai 350.dibināšanas gadadienā.

Halles būvniecību plānots pabeigt līdz šī gada jūlijam. 

Projektu īsteno AS "Panevežio statybos trestas", SIA "ARMS group" un "LC Būve". Projekta kopsumma paredzēta 13 894 359 eiro apmērā, no tā pašvaldības līdzfinansējums 211 485 eiro aizņēmums no Valsts kases 12 082 874 eiro un 1 600 000 eiro valsts finansējums no Izglītības un zinātnes ministrijas.

Jau ziņots, ka multifunkcionālā halle aptvers plašu sporta aktivitāšu kompleksu. Vairāk nekā 2000 kvadrātmetru universālajā sporta zālē būs iespējams trenēties basketbolā un volejbolā, kā arī aizvadīt spēles, rīkot turnīrus un čempionātus. Jēkabpils iedzīvotājiem tiks sniegta pastāvīga iespēja baudīt sporta veidus uz ledus, jo hallē tiks ietverta 2170 kvadrātmetru "B" kategorijas hokeja arēna. Paralēli hallēm komandu sporta veidiem. 

Tiks sakārtota arī infrastruktūra ap multihalli. Halles teritorijā tiks izveidots laukums strītbolam un universāls sporta laukums, kas paredzēts vasaras sezonas sporta aktivitātēm. Tiks izveidotas vairākas autostāvvietas aptuveni 5000 kvadrātmetru platībā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē