Top 5 risinājumi ātram remontam Remonts

Top 5 risinājumi ātram remontam

Piektdiena, 4 decembrī, 2015

Top 5 risinājumi ātram remontam

 

  Dzīvē bieži vien mēdz būt situācijas, kad remonts jāpaveic ļoti ātri.

Piemēram, ja vēlaties pārvākties uz jaunu dzīvokli, un tā labiekārtošanai jums ir tikai  4 parastās atvaļinājuma nedēļas,  vai arī jāpaspēj atjaunot mitekli, kamēr dzīvesbiedre atgriezīsies no dzemdību nama. Šis uzdevums var šķist neizpildāms, taču krist izmisumā nav vērts.

Paveikt remontu mēneša laikā — tas ir reāli, turklāt ne tikai «kosmētisko».

Šajā ziņā palīdzēs modernās ātra remonta tehnoloģijas, kuras kvalitātes un pieejamības ziņā nebūt neatpaliek no zināmajām «vectēvu» metodēm. Мēs sastādījām nelielu šādu risinājumu reitingu, salīdzinot tos pēc ietaupītā laika daudzuma.

  1.vietā izvirzās – (Sausā izlīdzināšana) Tradicionālais grīdu izlīdzināšanas veids — savilkšana ar cementu un smiltīm. Bet maisīt cementu un gaidīt, kamēr cements „saķersies”,  nožūs un kļūs izturīgs, — tas nozīmē iztērēt gandrīz mēnesi! Pastāv ātrāki, vienkāršāki un tīrāki veidi. Piemēram, «sausā savilkšana» no keramzīta un mitrumizturīgām ģipša šķiedras loksnēm (ĢŠL).

Tās princips principiāli ne ar ko neatšķiras no  «mitrās» cementa-smilšu metodes, tikai javas vietā izmanto sauso pildījumu. Pēc tā izlīdzināšanas  2 kārtās uzklāj ĢŠL ar novirzi.

Procesu var vēl vairāk paātrināt, izmantojot gatavas «KNAUF Superpol», plāksnes, kuras salīmētas no divām loksnēm. Pa perimetru tām ir atloki, pateicoties kuriem montāža tiek veikta ātri un kvalitatīvi.  Salaiduma vietas pielīmē. «Sauso izlīdzināšanu»  dzīvoklī var paveikt pāris dienās, bet pateicoties šādam risinājumam iespējams iegūt  — 2-3 nedēļas.

2.vieta – (Siltā infrasarkano plēvju grīda)   Arī tā paredzēta ieklāšanai «sausajā» veidā — bez javas un flīžu līmes. Izturīga plēve ar iekšpusē pielodētiem karbona sildelementiem (šaurām josliņām, kuras izveidotas, uzsmidzinot oglekļa nanoslāni) ir 0,3-0,4 mm bieza un neprasa ierīkot papildus savilkumu.

«Tās darbības princips atšķiras no kabeļu paklāju apsildes sistēmām. Infrasarkanā grīda izplata siltuma viļņus uzreiz visā istabas apjomā, bez zudumiem gaisa konvekcijai.

Uz tā rēķina tiek panākta elektroenerģijas ekonomija vismaz 20%, salīdzinot ar kabeļu paklāju siltajām grīdām», — paskaidro Dmitrijs Žarkovs, tehnisko zinātņu kandidāts, kompānijas «Kaleo Rus» tehniskais direktors . Vēl viena šā risinājuma īpatnība — paralēla karbona sildelementu saslēgšana elektriskajā ķēdē. Pateicoties šādai konstrukcijai, plēvi var piegriezt vajadzīgā izmēra gabalos, un tādēļ šāda montāža ir praktiski bez atlikumiem.

Uz grīdas sākotnējās pamatnes (betons, ĢŠL, KSP u.c.) uzklāj plānu slāni ar dielektrisku, siltumu atstarojošu lavsānu.

Tad uzklāj pašu infrasarkano grīdu CALEO, kuru pārdod gatavos komplektos: vajadzīgā laukuma plēves rullis, vadi, stiprinājumi, savienojuma elementi, montāžas instrukcija.

Pa virsu uzklāj polietilēna aizsargslāni — tad var ieklāt, piemēram, laminātu (variants — linolejs vai sintētiskais kovrolīns, bet šajā gadījumā uz pamatnes no orgalīta vai plāna finiera). Visa siltās grīdas montāža aizņem apmēram 1,5-2 stundas katrai istabai, ieguvums laika ziņā, salīdzinot ar kabeļu savilkšanu, ir apmēram nedēļa.

3.vieta - (Atklātā instalācija) Remonta procesā parasti jāierīko papildus rozetes vai stacionāras elektroierīces. Ja šo jautājumu risina kapitāli (izveidot sienās caurumus, iemūrēt tajos kabeli), tad tikai elektrodaļai vien būs nepieciešama nedēļa vai pat divas.

Taču daudzos gadījumos var iztikt ar atklātu instalāciju. Ja to prasmīgi samontē, tad necietīs ne drošība, ne dzīvokļa estētika, bet laiks tiks krietni vien ietaupīts.

Piemēram, kompānija LEGRAND ir izstrādājusi minilīstīšu sistēmu Dlplus, kuras paredzētas arī spēka elektrokabeļa instalēšanai. Tās ražo baltā, pelēkā un brūnā krāsā, un ar šīm līstēm var sekmīgi aizstāt parastās. Minilīstes ir savienojamas ar dizaineru rozešu un slēdžu līnijām
.

Tādēļ atklātai instalācijai var izmantot  dizaina ziņā tādus pašus elektroizstrādājumus, kā slēptajai instalācijai.

Atklāto papildinstalāciju var izveidot vienā dienā. Tāpat kā infrasarkano plēvju grīda, šis risinājums ļaus ietaupīt aptuveni nedēļu — tieši tik daudz laika elektriķiem ir nepieciešams sienu caurumošanai un padziļinājumu izgriešanai, lai izvietotu rozetes.

 Bet dzīvokļa elektrifikācijas darbi ir sarežģītāki par plēves ieklāšanu, tādēļ atklātajai instalācijai tiek piešķirta

 4.vieta (Nostiepjamie griesti) Nostiepjamo griestu priekšrocība: tie neprasa vispār nekādu pamatnes sagatavošanu. Un tiek atstāta telpa manevrēšanai: piemēram, aiz plēves var paslēpt vājstrāvas vadus — аntenas, tīkla vai telefona kabeļiem.

Nostiepjamo griestu izturība ir iespaidīga, tie spēj izturēt pieauguša cilvēka svaru vai pasargāt telpu no negadījuma, kad to var nopludināt augšējie kaimiņi. Reizēm stūrī pat uzstāda speciālu noliešanas aizgriezni, kurš ļauj nopludināšanas gadījumā uzmanīgi nolaist ūdeni vienā vietā.

Parasti nostiepjamo griestu montāža istabā, kuras platība ir 18-20 m2, aizņem  3-4 stundas un to veic viens  meistars.

Divi meistari pāris dienās tiks galā ar visu dzīvokli. Salīdzinot ar «mitro» griestu apdares veidu (gruntēšana, izlīdzināšana un turpmākā krāsošana), laika ziņā tas ļaus ietaupīt apmēram 5 dienas.  

5.vieta (Tapetes ar uzklātu līmes slāni) Tikai nedaudziem ir zināms, ka remonta procesu var paātrināt, izmantojot tapetes ar iepriekš uzklātu līmes slāni. Pēc tā nožūšanas tapetes ne ar ko neatšķirsies no parastajām. Tās var tieši tāpat tīrīt un, ja nepieciešams, pat mazgāt. Šādu produkciju ražo, piemēram, vācu kompānija A.S. CREATION TAPETEN AG.

Principā, tās ir tās pašas vinila vai flizelīna tapetes. Strādāt ar tām ir daudz ērtāk: iemērciet uz 5-10 sekundēm ūdenī — un uzreiz pielīmējiet. Dienas laikā var šādi aplīmēt visu dzīvokli, iegūstot 1-2 dienas. Remonts parasti velkas ilgi.

Bet zinot pareizās receptes, šo procesu var ievērojami paātrināt, paspējot izdarīt visu nepieciešamo, piemēram, sagaidot atgriežamies ģimeni no atvaļinājuma.

Šajā ziņā jums palīdzēs modernās tehnoloģijas un gudri inženierrisinājumi.  

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 23 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē