Ekspluatācijā nodota nekustamo īpašumu attīstītāja Domuss biroju ēka Mežaparka birojs Ziņas

Ekspluatācijā nodota nekustamo īpašumu attīstītāja Domuss biroju ēka Mežaparka birojs

Trešdiena, 11 decembrī, 2019

 Nekustamo īpašumu projektu attīstītājs SIA "Domuss" nodevis ekspluatācijā biroju ēku "Mežaparka birojs" Ķelnes ielā 1, Rīgā, kas ir daļa no nekustamā īpašuma attīstības projekta "Mežaparka rezidences", aģentūru LETA informēja attīstītāja pārstāvji.

Jauno A klases biroju ēku veido trīs stāvi ar kopējo iznomājamo platību 3344 kvadrātmetri un pazemes stāvs. Telpu plānojums paredz ēkā divu veidu nomas platības - pirmajā stāvā vairākas komerctelpas ar atsevišķām ieejām, savukārt otrajā un trešajā stāvā - biroju telpas. Ēkas plānojums paredz, ka nomnieki var izvēlēties telpas no 60 kvadrātmetriem līdz 1100 kvadrātmetriem vienā stāvā.

Viesu autostāvvietas ir izvietotas ap ēku, bet biroju darbinieki savas automašīnas un velosipēdus varēs novietot pazemes vai blakus esošajā virszemes autostāvvietā. Nodrošinātas arī elektroauto uzlādes stacijas.

Patlaban jaunajā biroju ēkā ir iznomāti 32% no telpām. Starp telpu nomniekiem ir vīna un delikatešu veikals "Vīna pietura", investīciju fonds "NCH Capital Inc." un nekustamo īpašumu attīstītājs "Domuss", kā arī pirmskolas izglītības iestāde "Laumiņas rezidence".

"Mežaparka biroja" ēkai ir A klases energoefektivitātes sertifikāts. Būvprojekta autors ir Gatis Didrihsons no biroja "Didrihsons un arhitekti", bet interjera autore - Eva Staņeviča. Ēkas būvnieks ir "Citrus Solutions".

Jau ziņots, ka projekta "Mežaparka rezidences" attīstītājs ir "Domuss", bet koncepcijas autors - arhitekts Andris Kronbergs. 2015.gadā tika pabeigta pirmā kārta, veicot labiekārtošanas darbus 10 hektāru platībā, tostarp tika izbūvēta infrastruktūra, jaunas ielas un gājēju celiņi, apgaismojums un komunikācijas. Visa kvartāla teritorija tika apzaļumota. "Mežaparka rezidencēs" tiek būvētas villas, dvīņu villas, mazstāvu daudzdzīvokļu ēkas un rindu mājas, biroja ēku, kā arī privātai apbūvei piedāvāti 40 zemesgabali.

"Mežaparka rezidences" attīstībā kopumā ieguldīti vairāk nekā 25 miljoni eiro. Dzīvojamo ēku komplekss "Mežaparka rezidences" atrodas starp Kokneses prospektu un Gustava Zemgala gatvi.

"Mežaparka rezidencēs" 31 hektāra projekta teritorijas attīstības intensitāte būs atkarīga no tirgus pieprasījuma, jo attīstības koncepcija pieļauj gan straujāku, gan arī mērenāku apbūves tempu.

LETA jau ziņoja, ka kopējais "Domuss" mātesuzņēmuma ASV investoru grupas "NCH Capital" investīciju apmērs "Mežaparka rezidencēs" iecerēts apmēram 40 miljoni eiro.

SIA "Domuss" ir ASV investīciju fondu grupas NCH uzņēmums, kas Latvijas nekustamo īpašumu tirgū darbojas kopš 1995.gada. SIA "Domuss" attīstīto projektu vidū ir dzīvojamās un biroju ēkas, ekskluzīvs daudzdzīvokļu komplekss "Ģipša fabrika" Ķīpsalā (2.kārta), "Felicity Apartments" - pirmais BREEAM setificētais dzīvokļu projekts Baltijā, privātmāju ciemati Pierīgā, tirdzniecības objekti (tostarp modes un iepirkšanās centrs "Riga Plaza"), noliktavu un loģistikas centri.

NCH attīsta nekustamo īpašumu projektus arī Krievijā, Ukrainā, Bulgārijā, Moldovā, Rumānijā un Albānijā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē