Oktobra beigās sāks būvniecību Igaunijas-Latvijas trešā starpsavienojuma posmā Saulkrasti-Rīga Ziņas

Oktobra beigās sāks būvniecību Igaunijas-Latvijas trešā starpsavienojuma posmā Saulkrasti-Rīga

Piektdiena, 25 oktobrī, 2019

AS "Augstsprieguma tīkls", turpinot darbu pie elektropārvades līnijas "Igaunijas-Latvijas 3.starpsavienojums" izbūves, oktobra beigās plāno sākt darbus posmā no Saulkrastiem līdz Rīgai, aģentūru LETA informēja "Augstsprieguma tīkla" pārstāve Aija Ikstena. 

Patlaban no līnijā kopumā paredzētajiem 527 balstiem pamati ir izbūvēti 257 balstiem, savukārt samontēti 166 balsti, no kuriem 126 ir pacelti, turklāt vadu vilkšana ir pabeigta pie 67 balstiem.

Jaunās līnijas būve sākās no Igaunijas robežas virzienā uz Rīgu. Līdz šim darbi noritēja posmā līdz Saulkrastiem, savukārt oktobrī ar koku izciršanu ir sākta pirmie darbi arī Sējas, Inčukalna, Garkalnes, Ropažu, Salaspils un Stopiņu novados.

Projektā "Igaunijas-Latvijas trešais starpsavienojums" šogad plānoto investīciju apmērs ir 38,4 miljoni eiro, bet kopumā jaunās līnijas būvniecībā plānots ieguldīt 84 miljonus eiro, no kuriem apmēram 62% ir Eiropas Savienības (ES) Infrastruktūras savienošanas finanšu instrumenta (CEF) līdzfinansējums.

Projekta ietvaros paredzēts izbūvēt 330 kilovoltu (kV) augstsprieguma elektropārvades līniju 176 kilometru garumā no Rīgas TEC-2 līdz Igaunijas robežai, kā arī veikt apakšstacijas TEC-2 paplašināšanu, savukārt Igaunijas pārvades sistēmas operators "Elering" izbūvēs šīs līnijas daļu Igaunijas teritorijā līdz apakšstacijai Kilingi-Nomme. Elektropārvades līnijas projektēšanas un izbūves darbus veic pilnsabiedrība "EE-LV Interconnection", savukārt darbus apakšstacijā TEC-2 - "Empower" AS filiāle Latvijā. Projektu noslēgt plānots 2020.gadā.

Ņemot vērā projekta nozīmīgumu, Ministru kabinets (MK) ir noteicis tam nacionālo interešu objekta statusu. 

Jau ziņots, ka "Augstsprieguma tīkls" apgrozījums pērn bija 193,866 miljoni eiro, kas ir par 22% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa pieauga vairākkārt un bija 4,677 miljoni eiro.

"Augstsprieguma tīkls" ir neatkarīgs Latvijas elektroenerģijas pārvades sistēmas operators, kas nodrošina elektroenerģijas pārvades tīkla darbības un Latvijas elektroenerģijas sistēmas elektroapgādes drošumu, sniedz pārvades sistēmas pakalpojumus, balstoties uz publicētiem pārvades pakalpojuma tarifiem, veic pārvades sistēmas operatīvo vadību un nodrošina drošu, stabilu, elektroenerģijas pārvadi pārvades sistēmā. "Augstsprieguma tīkls" pieder valstij.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 6 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē