PĀRKLĀJAM ŠINDEĻU JUMTU AR BEZASBESTA LOKSNĒM Aktuālie padomi

PĀRKLĀJAM ŠINDEĻU JUMTU AR BEZASBESTA LOKSNĒM

Ceturtdiena, 22 augustā, 2019

Lai arī bitumena jumta segums ļoti labi izskatās, tas tomēr pie mūsu skarbajiem klimatiskajiem apstākļiem savu eleganci zaudē diezgan strauji, šis konkrētais jumta segums jau ir nokalpojis 20 gadus, kas šāda tipa jumta segumam ir diezgam pieklājīgs mūžs.

Tā kā šī ir vasaras mājiņa, tad šoreiz uz veco šindeļu jumta klāja ieklāsim nedaudz noturīgāku materiālu, bezasbesta viļņoto lokšņu segumu, kas kalpos ilgāku laiku kā bitumena šindeļi.

Vecā jumta plakne ir taisna, tomēr bez latojuma bezasbesta šīferim neiztikt, jauno latojumu piesaistam tieši pie jumta spārēm, caururbjot kokskaidu plāksnes, ja bezasbesta šīferis tiek stiprinātas tikai pie kokskaidu plāksnēm, tad ir ļoti liela iespējamība kad tās var tikt norautas stiprā vējā vai arī gadiem ejot ar laiku noslīdēt uz leju.

Tā kā jumta plakne ir nemainīga lieluma, tad ir ļoti svarīgi aprēķināt uzsākot ieklāt segumu lai jaunais segums būtu ieklāts vienlīdzīga attālumā no abām jumta sānu malām.

 

Parasti vējmalas tiek uzklātas uz jumta seguma, taču šoreiz izmantosim nedaudz citādāku risinājumu, vējamalas izveidojām tā lai jumta segums tiktu uzklāts uz tām, šāds risinājums izskatās daudz labāk, kā parastās standarta vējmalas.

Jumta segumu ieklājot loksnes galus apgriežam izmantojot leņķa slīpmašīnu ar dimanta ripu, šādi lokšņu gali cieši pieguļas viena otrai, neļaujot sniegam un lietum nokļūt starp lokšņu sadures vietām.

Kad jumta segums ieklāts, atliek tikai montēt jumta seguma metāla kori un darbiņš ir paveikts, esam ieguvuši izturīgu bezasbesta šīfera lokšņu segumu, kas izskata ziņā nemaz nav daudz sliktāks par bitumena jumta loksnēm, taču kalpošanas ziņā noteikti ir mazliet pārāks par bitumena jumta loksnēm.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Vladimirs Klujevs @rubric
Руководитель проекта
5 gadu 3 mēneši 21 diena portālā
Bija online 19 jūlijā 09:50
Meklētājs būvniecības nozarē