Jumta segumu materiālu Top 5 Būvniecība

Jumta segumu materiālu Top 5

Trešdiena, 16 martā, 2016

Un tā, sāksim.  

1. Pirmajā vietā – Metāla dakstiņi.   Metāla dakstiņi  - cinkota tērauda loksnes, pārklātas ar krāsainu polimēru. Materiāls ir ļoti viegls un uzstādāms praktiski uz jebkuras virsmas.  

2. Otrā vieta – ruļļveida segums (mīkstais segums).   Šis materiāls ir viens no populārākajiem jumta segumu materiāliem, pateicoties savām aizsargājošajām un hidroizolējošām īpašībām, kā arī zemajai cenai. 

  3. Trešajā vietā – keramiskie un cementa – smilšu dakstiņi.   Šis jumta segumu veids no iepriekšējiem atšķiras ar savu ilgmūžību, kā arī noturību pret temperatūras svārstībām. Šāds materiāls tiek klāts uz dažādām no 20 līdz 60 grādiem slīpām virsmām.  

4. Ceturtā vieta – metāla segums.   Šis seguma veids ir unikāls, to izmanto praktiski jebkurai būvei. Galvenie metāla seguma veidi ir:   profilētais segums no karsti cinkota tērauda tērauda valcprofils, kuru izgatavo no gluda tērauda loksnēm vara valcprofils alumīnija valcprofils  

5. Piektā vieta – Bitumena šīferis. Pieejams, viegls, praktisks materiāls. To var izmantot uz virsmām, kuru slīpums ir lielāks par 5 grādiem. Pie bitumena šīfera trūkumiem var minēt – ugunsnedrošs, izbalē, vāja salizturība.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē