Trasta komercbankas likvidators plāno atjaunot Siguldas pirmajam mēram piederošo ēku Ziņas

Trasta komercbankas likvidators plāno atjaunot Siguldas pirmajam mēram piederošo ēku

Piektdiena, 7 jūnijā, 2019

Likvidējamās "Trasta komercbankas" likvidators Armands Rasa plāno atjaunot Siguldas pirmajam mēram piederošo ēku Šveices ielā, Siguldā, aģentūrai LETA pastāstīja Rasa.

Projekta īstenošanai Rasa maija beigās reģistrējis jaunu uzņēmumu - SIA "Šveices seši". Jaundibinātās kompānijas, kas komercreģistrā iegrāmatota 2019.gada 29.maijā, pamatkapitāls ir 188 000 eiro un Rasa ir tās vienīgais īpašnieks. Savukārt kompānijas vienīgā valdes locekle ir Zanda Rasa, liecina "Firmas.lv" dati.

"Gribu atjaunot pirmā Siguldas mēra māju un vienu no vēsturiskajām Siguldas celtnēm," sacīja Rasa, piebilstot, ka vēlas dot artavu vēsturiskās arhitektūras atjaunošanā.

Minētā dzīvojamā ēka Šveices ielā 6, Siguldā celta 20.gadsimta 20.tajos gados pēc arhitekta Paula Kundziņa projekta. Ēkas pirmais īpašnieks bija Alfrēds Rubins, kurš no 1926. līdz 1927.gadam bija pirmais Siguldas pilsētas domes vadītājs, kā arī viņš bija Latvijas armijas pulkvežleitnants.

Ēkā ir bijusi izvietota arī pirmā Siguldas slimnīca, savukārt 1938.gadā ēka nonāca pilsētas pašvaldības īpašumā pilsētas valdes un Rīgas apriņķa policijas vajadzībām.

Rasa ir dalībnieks arī kompānijās SIA "Contorno Assets" (līdzdalība 50%), SIA "Contorno" (49%), SIA "Nicecream" (25%) un

SIA "Lāčplēša 123 Residential" (25%), liecina "Firmas.lv" informācija.

Par "Trasta komercbankas" administratoru Rasa tika iecelts 2017.gada jūnijā.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē