Uzsākti priekšdarbi Nākotnes ielas posma asfaltēšanai Ziņas

Uzsākti priekšdarbi Nākotnes ielas posma asfaltēšanai

Piektdiena, 23 septembrī, 2016

Lai uzlabotu Siguldas ceļu infrastruktūru, Siguldas novada pašvaldība tuvāko gadu laikā plāno veikt vairāku grantēto ielu pārbūvi uz asfalta vai bruģa segumu.

Viens no kritērijiem, lai pašvaldība uzsāktu grantēto ielu asfaltēšanu vai bruģēšanu, ir noteikums, ka visiem īpašumiem grantētajās ielās jābūt pieslēgtiem pilsētas komunikācijām.

Tā kā Nākotnes ielas posmā no Tilta līdz Riekstu ielai visi dzīvojamo māju īpašnieki ir pieslēgušies pilsētas komunikācijām, ir uzsākti zemes sagatavošanas darbi, lai jau drīzumā veiktu Nākotnes ielas asfaltēšanu. Ielas pārbūves izmaksas sasniegs ap 150  tūkstošiem eiro.

Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus savlaicīgi pieslēgties pilsētas komunikācijām, tādējādi gan novēršot potenciālos draudus videi, kas rodas, notekūdeņiem iekļūstot gruntsūdeņos, gan arī paātrinot iespēju ielas asfaltēšanai.

Gadījumos, kad kādas grantētās ielas visi iedzīvotāji būs pieslēgušies pilsētas komunikācijām, pašvaldība aicinās iedzīvotājus parakstīt vienošanos, ka vismaz piecus gadus pēc asfalta vai bruģa seguma izbūves netiks izbūvētas papildu komunikācijas – gāze, optiskais kabelis un citas, kuru izbūve varētu skart izbūvēto segumu. Jau ziņots, ka pašvaldības speciālisti ir uzsākuši grantēto ielu stāvokļa, satiksmes intensitātes, kā arī nodrošinājuma ar inženierkomunikācijām izpēti, lai izveidotu asfaltējamo vai bruģējamo ielu sarakstu prioritārā secībā.   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē