KĀ ATSVAIDZINĀT MĀJOKĻA INTERJERU, NEIEGULDOT NAUDU? Ziņas

KĀ ATSVAIDZINĀT MĀJOKĻA INTERJERU, NEIEGULDOT NAUDU?

Trešdiena, 28 decembrī, 2016

Ja tev ir nedaudz brīvā laika un vēlme izmainīt vai atsvaidzināt mājokļa interjeru, neieguldot naudu, te būs daži noderīgi padomi.

Klasika – mēbeļu pārkārtošana
Krēslus, dīvānu un gultu novāc no caurvēja zonas, savukārt, atpūtas vietiņu piesātini ar spilgtām krāsām. Izvieto mēbeles tā, lai tu sajustu pārmaiņas, un tajā pašā laikā tev būtu ļoti patīkami uzturēties jaunajā telpā. Kā tev vairāk patīk atpūsties – spēlēt galda spēles vai mierīgā atmosfērā runāties ar draugu? Atkarībā no izvirzītā mērķa, izmaini arī apgaismojuma režīmu.

Atceries par krājumiem
Praktiski visās mājās ir celtniecības un citu materiālu pārpalikumu krājumi. Piemēram, tās varētu būt dažas iesāktās krāsu bundžas. Pamēģini tās izlietot. Nokrāso dažus krēslus, grāmatu skapja sienas iekšējo pusi vai daļu sienas, pie kuras novietots darba galds. Ja palikušas neizlietotas tapetes, izmanto arī tās - izlīmē vienu sienu citā, spilgtākā krāsā!

Darbojies ar audumu
Mājīguma karalis – tekstils. Ja tev no vecmammas palikuši auduma gabali, kuri jau sen nevienam nav vajadzīgi, pamēģini tos pielietot interjerā! Uzšuj aizkarus, salvetes, pārvalkus spilveniem vai dīvāna elkoņbalstiem. Tas būs jauns hobijs, kas sniegs labumu arī tavam mājoklim. Turklāt tuvojas ziema – labs veids kā pavadīt aukstos vakarus!

Nomaini gultasveļu
Nomaini monotono, vienmuļo, garlaicīgo, balto gultasveļu. Izvēlies spilgto, savu mīļāko krāsu komplektus. Tādi toņi uzmundrina cilvēkus! Arī spilgtas krāsas pleds ziemā siltīs daudz labāk! Tici, guļamistaba var iegūt pavisam citu izskatu!

Izpaudies kā kolekcionārs
Filmu, aktieru, dziedātāju plakātus vai plakātus ar dažādiem autogrāfiem var izmantot kā dekoru, ierāmējot tos un pieliekot pie sienas. No iepriekšējiem Ziemassvētkiem kastē mētājas desmitiem atklātnīšu?  Izmanto arī tās – izveido no tām virteni, īpaši jau tagad, kad tuvojas Ziemassvētki un Jaunais gads. Tāds dekorējums ļoti iederēsies tavā mājoklī.

Rotaļas ar spoguli
Pamēģini spogulim atrast jaunu vietu. Ko var panākt? Pirmkārt, radīt iespaidu, ka istabā ir vairāk vietas. Otrkārt, jauna vieta, kur pucēties, būs daudz labāka par iepriekšējo. Treškārt, pareizāk novietots spogulis ienesīs telpā vairāk gaismas.

Pievērs uzmanību detaļām
Arka, kolonna, izcilnis, kamīns – apgaismo, nokrāso vai izrotā. Kamīnu un izcilni var izmantot kā glabāšanas sistēmu – uzliec uz tiem interesantus suvenīrus vai priekšmetus, kas līdz šim nešķita vajadzīgi.

Atceries par fotogrāfijām
Ģimenes foto arhīvu pārvērt mājokļa dekorā. Ieliec tās dažāda veida rāmīšos. Izvēlies dažādas bildes, veido kompozīciju, radi stāstu.

 

Esi tuvāk dabai
Svaigs ziedu pušķis, grozs ar daudz dažādām dabas un meža veltēm - egļu, priežu čiekuriem un zīlēm arī var kļūt par vienu no instrumentiem, ar kuriem tiks mainīts telpas izskats un dekorēts mājoklis.

Izmanto augļus
Spilgtus grozus un kastes ar augļiem var izvietot visā mājoklī. Interjers kļūs krāsaināks un svaigāks, turklāt tajā pašā laikā atgādināsi ģimenei un draugiem, ka pienācis laiks uzņemt vitamīnus.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē