Kā nosiltināt dzīvokli bez remonta un īpašām izmaksām Aktuālie padomi

Kā nosiltināt dzīvokli bez remonta un īpašām izmaksām

Pirmdiena, 15 februārī, 2016

     Aukstā laikā ļoti aktuāla problēma kļūst kā sasildīt sevi un savu mājokli.Nemaz negribas bez vajadzības iet ārā – tik ļoti nekomfortabli tur ir, labi, ka vismaz mājās var sasildīties.   

   Bet tomēr ne vienmēr, jo ja jums ir vecie, sen aizmirstie radiatori, kas dod minimālu siltumu, ir jāpērk speciāls apsildīšanas aprīkojums, kura cena par laimi nav pārāk augsta, ņemot vērā konkurenci šī „labuma” ražotāju vidū.

Protams, vislabākais veids kā nosargāt siltumu telpas iekšienē ir izdarīt pilnvērtīgu remontu, bet tas ir laikietilpīgs un dārgs pasākums kā finansiālā, tā arī morālā ziņā, bet ar siltināšanu kaut kas ir jādara jau tūlīt.    
 

 Patiesībā pastāv vairāki paņēmieni kā ar reorganizācijas un palīglīdzekļu palīdzību uzlabot savu stāvokli.

Pirmkārt – visur novietojiet paklājus, kājām būs daudz siltāk, jo tieši ar tām mēs visspēcīgāk jūtam aukstumu, atcerieties rītus, kad stāvat vannas istabā pie spoguļa. Vērts izmantot arī siltumnesējus apkures sistēmā, lai no tās izspiestu visu „maksimumu” .

Turklāt ar šādu attieksmi tā kalpos daudz ilgāk, jo, pateicoties siltumnesējam, apkures sistēma praktiski nenolietojas.     

 Pievērsiet uzmanību izolācijai un citiem sīkumiem, piemēram, tumšas krāsas radiators labāk atod siltumu, bet uz tā uzstādītais folijas vai jebkāda cita atstarojoša materiāla „ekrāns” ļaus jums par 5-10% palielināt apkures efektivitāti.   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 22 dienas portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē