Latvijas arhitekte un Baltijas Arhitektūras centrs saņēmis balvu starptautiskā vides dizaina konkursā Ķīnā Ziņas

Latvijas arhitekte un Baltijas Arhitektūras centrs saņēmis balvu starptautiskā vides dizaina konkursā Ķīnā

Trešdiena, 3 oktobrī, 2018

 Baltijas Arhitektūras centra (BAC) izvirzītais Zanes Teteres-Šulces Peldošā iekļaujošā sporta centra projekts saņēmis Izcilības balvu Zaļās dzīves grupā Starptautiskajā Inovāciju vides dizaina konkursā sievietēm, aģentūru LETA informēja BAC.

Konkurss norisinājās Ķīnas Šaņsi provinces galvaspilsētā Siaņā Ķīnas valdības Lielā Zīda ceļa programmas ietvaros. Par godalgotā projekta ainavu dizainu parūpējas ainavu arhitekte Linda Zaļā.

Projekts no Latvijas tika pieteikts konkursam pieteicoties BAC sadarbībai ar Starptautiskās asociācijas HERA vadītāju Kristīni Bernabo, kas ar Ķīnas Sieviešu un bērnu tiesību ministrijas pilnvarojumu pilda sabiedriskā vēstnieka Eiropā pienākumus. Šogad konkursā tika iesniegti 189 darbi, to vidū 49 rūpniecisko izstrādājumu grupā, 25 Zaļās dzīves grupā un 115 kultūras un radošās aktivitātes grupā. To tapšanā piedalījušies dalībnieces no Ķīnas 17 provincēm un pilsētām, 22 universitātēm, 50 uzņēmumiem, kā arī no Honkongas, Taivānas, Francijas, Turcijas un Latvijas.

Pēc pieteikšanās konkursa dalībnieku atlasi veica Šaņsi provinces valdība. Otrā atlases kārta norisinājās interneta tautas balsojuma formātā, kurā tika savāktas ap 40 000 balsu. Izšķirošo vietu sadalījumu veic profesionālā žūrija.

"Mūsu kontakti ar Kristīni Bernabo aizsākās pirms diviem gadiem, kad Kuldīgas uzņēmēju delegācija viesojās Francijā. Toreiz vienojamies, ka restaurācijas studenti no Orleānas sakārtos bijušo Pils tiesas māju Kuldīgā, tagad tajā ir Kurzemes kultūras mantojuma centra "Kūrava" rezidence. Šī gada aprīlī franču restauratori divu nedēļu laikā nostiprināja ēkas nesošās konstrukcijas un jumtu. Restaurācijas darbus iecerēts turpināt arī nākamgad. Ir liels prieks, ka mūsu sadarbība pavērusi ceļu Ķīnas tirgū vienai no labākajām savas paaudzes Latvijas arhitektēm, kas arī iepriekš guvusi atzinību vairākos starptautiskajos konkursos. Esmu pārliecināta, ka Latvijas arhitektūra un dizains var godam konkurēt lielajos pasaules tirgos, arī Ķīnā, un Zanes Teteres-Šulces pēdās ies arī citi mūsu arhitektūras un dizaina meistari," sacīja BAC vadītāja Aivija Bārda.

Avots: LETA
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē