Šķidrās tapetes Remonts

Šķidrās tapetes

Pirmdiena, 28 decembrī, 2015

      Celtniecības un remonta darbos vienmēr nākas saskarties ar dekoratīvo apdari. Šoreiz iepazīsimies ar šķidrajām tapetēm. Kas tas īsti ir?      Veikalā jūs ieraudzīsiet nevis saritinātus ruļļus, bet gan sausu, birstošu sastāvu polietilēna iepakojumā.

Tā «receptē» ietilpst: kokvilnas, celulozes un zīda šķiedras, augstas kvalitātes krāsvielas un līmes sastāvs. Var pievienot arī dekoratīvu papildinājumu zelta pavedienu, koka mizas, jūras aļģu utt. veidā. Cīņā par pircēju ražotājiem nākas izgudrot oriģinālu faktūras pildvielu.

   Šis dekoratīvais segums ir teicami piemērots gan birojam, gan dzīvokļiem. Tas nav toksisks un ir ugunsdrošs. Un vēl tas ir noturīgs pret saules gaismu un tam piemīt troksni un siltumu izolējošas īpašības. Krāsu toņi un faktūru daudzveidība ļauj realizēt praksē visdrosmīgākās idejas.  

 Taču ir arī mīnusi. Diemžēl, tās nav visai mitrumizturīgas, tādēļ nav izmantojamas mitrās telpās. Runājot par vannas istabām, seguma aizsargāšanas nolūkā jāizmanto speciālas caurspīdīgas lakas. Tās paaugstinās mitrumizturību un nesabojās seguma ārējo izskatu.

Netīrus vai bojātus tapešu laukumus var bez problēmām var nomainīt pret jauniem. Tiesa gan, šim nolūkam nepieciešams sākotnējais iejaukums. Tādēļ vispirms jāsaglabā uzklājamā materiāla atliekas saldētavā.  

 

 Šķidro tapešu uzklāšana jāsāk ar seguma sagatavošanu. Pirms darba uzsākšanas apmēram uz stundu jāsamitrina sienas ar siltu ūdeni. Sagatavoto šķīdumu vēlams pastāvīgi maisīt. Тad tam būs viendabīga konsistence un tas labāk klāsies uz virsmas.  

   Veikt apdares darbus ar šādu materiālu ieteicams temperatūrā, kura nav zemāka par plus desmit grādiem. Ērtākai uzklāšanai izmanto plastikāta gludekli. Viss process, kā tika minēts iepriekš, līdzinās darbam ar dekoratīvo apmetumu.

Svarīgi ievērot, lai slānis būtu vienmērīgs, līdz 3 mm biezumā un neaizmirstiet to izlīdzināt ar špakteli vai plastikāta gludekli. Uzklāšanu labāk sākt no apgaismotas vietas un pabeigt ar aptumšotu.

Segums pilnīgi nožūst apmēram pēc septiņdesmit divām stundām.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē