Pilsētā būs jauns sporta objekts Ziņas

Pilsētā būs jauns sporta objekts

Piektdiena, 18 augustā, 2017

Pagājušajā nedēļā Rīgā notikušajā izsolē Daugavpils pilsētas dome iegādājās objektu, kas agrāk piederēja Latvenergo. Zemesgabalu, kura platība ir nedaudz mazāka par diviem hektāriem, ar būvēm Nometņu ielā 159 izdevās iegādāties par 103 600 eiro.

Četras ēkas 2545 kvadrātmetru platībā ir labā tehniskā stāvoklī, par ko mūsu filmēšanas grupa pārliecinājās klātienē, apmeklējot objektu kopā ar pilsētas domes deputātu, Mājokļu komitejas priekšsēdētāju Mihailu Lavrenovu, Sporta un jaunatnes departamenta vadītāja pienākumu izpildītāju Mihailu Jenbajevu un departamenta pārstāvjiem. Ēkās pilnībā darbojas apkures sistēma, ūdensvads un kanalizācija, kā arī elektroinstalācija. Ir saglabājies baseins, pirts komplekss. Labā stāvoklī ir arī noliktavas telpas.

Nekustamais īpašums  iegādāts tālākai pilsētas sporta infrastruktūras materiāli tehniskās bāzes attīstībai. Administratīvo ēku 1340 kvadrātmetru platībā ir plānots izmantot atpūtai un sportistu izmitināšanai treniņnometņu un sacensību laikā, ražošanas un noliktavu telpas – inventāra un aprīkojuma glabāšanai un saimnieciskajām vajadzībām. Atšķirībā no Stropu bāzes „Dzintariņš”, šajā bāzē sportistus var uzņemt visa gada garumā.

Šeit pietiks vietas visiem sporta veidiem, kas tiek attīstīti Daugavpilī, savukārt, ņemot vērā vairāk nekā 40 hektārus pašvaldībai piederošās zemes ap objektu, ir arī grandiozākas ieceres. Futbolistiem ir īpaši plāni šīs teritorijas izmantošanai – Latgales reģionālā futbola centra izveide.

Jānorāda, ka tuvākajā nākotnē ir plānots intensīvi attīstīt tieši pilsētas futbola infrastruktūru. Tas  pārrunāts arī pilsētas pirmā vicemēra Riharda Eigima tikšanās laikā ar Latvijas Futbola federācijas valdes pārstāvjiem. Tika pārrunāta arī stadiona Esplanādē renovācija. Federācija ir gatava piešķirt finansējumu seguma nomaiņai ar noteikumu, ka Dome nodrošinās apgaismojuma nomaiņu, uzstādīs tribīnes un ģērbtuves sportistiem. Šajā gadījumā ir jāpasteidzas, jo laukuma seguma atjaunošanas tehnoloģijai ir nepieciešama noteikta gaisa temperatūra virs nulles un kvalitatīvi sagatavots pamats, kas ir jānodrošina Daugavpils pašvaldībai.

Latvijas Futbola federācijas pārstāvji augstu novērtēja Daugavpils domes centienus attīstīt sporta infrastruktūru un apliecināja savu atbalstu pilsētas vadībai visās tās iecerēs. Kas attiecas uz sporta objekta Ruģeļos attīstību, ir pamats uzskatīt, ka pilsētas sporta nozare tikai iegūs. Ir nepieciešams vienīgi laiks un saimnieciska attieksme.

Avots: daugavpils.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 13 dienu portālā
Bija online 07 aprīlī 18:12
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas