Akceptē jaunu atkritumu savākšanas un šķirošanas laukumu izveidi Ziņas

Akceptē jaunu atkritumu savākšanas un šķirošanas laukumu izveidi

Ceturtdiena, 17 augustā, 2017

Rīgas domes Mājokļu un vides komiteja otrdien, 15. augustā, akceptēja četrus Rīgas domes lēmumprojektu par atkritumu savākšanas un šķirošanas laukumu izveidi.

SIA „EKO STEEL” vēlas veidot jaunu atkritumu savākšanas, pārstrādes, uzglabāšanas un reģenerācijas laukumu Atlasa ielā 6. Uzņēmums plāno nodarboties ar nolietoto transportlīdzekļu savākšanu, pārstrādi un īslaicīgu uzglabāšanu, kā arī dažāda veida atsevišķu bīstamo un nebīstamo atkritumu (krāsaino un melno metālu, akumulatoru, elektrisko un elektronisko iekārtu, nolietotu riepu, būvniecības atkritumu (nelielos daudzumos), izlietotā iepakojuma, naftas produktu saturošo atkritumu) savākšanu un īslaicīgu uzglabāšanu. Atkritumu apsaimniekošanu iecerēts balstīt uz atkritumu sagatavošanu atkārtotai izmantošanai un realizēšanai. Plānota arī elektrisko un elektronisko iekārtu reģenerācija.

Jaunu elektrisko un elektronisko atkritumu reģenerācijas vietu Sniķeres ielā 29 iecerējusi veidot AS „Krāsaino Metālu Manufaktūra”, kura plāno gadā pieņemt, sašķirot, izjaukt un īslaicīgi uzglabāt 2500 tonnas atkritumu.

SIA „Vienības Metāls” vēlas Cesvaines ielā 3 veidot jaunu melno un krāsaino metāllūžņu uzglabāšanas vietu. Uzņēmums slēgtā telpā (100m2) plāno pieņemt no fiziskām un juridiskām personām metāllūžņus. Pēc nepieciešamības tos sašķiros pa kategorijām un nodos pārstrādei. Gadā iecerēts apsaimniekot līdz 3000 tonnām metāllūžņu.

Jaunu atkritumu reģenerācijas vietu Ganību dambī 61 plāno veidot SIA „UNVES”. Uzņēmums slēgtā telpā (19,5m2), kas atrodas Sarkandaugavas Industriālā parka teritorijā, plāno pieņemt no juridiskām personām nolietotas elektroiekārtas, kuras bijušas izmantotas telekomunikāciju tīklu izveidei un informācijas tehnoloģijās. Pārsvarā tie varētu būt televīzijas signāla uztvērēji (dekoderi) un datortehnika. Minētās elektroiekārtas tiks sašķirotas un izjauktas pa detaļām, kuras tiks pēc tam iepakotas. Dienas laikā paredzēts sadalīt pa detaļām ap 250 TV signāla uztvērēju (viens dekoders vidēji sver vienu kg). Uzņēmums plāno mēnesī apstrādāt vienu līdz divas tonnas atkritumu.

Vietas, kur paredzēts veidot jaunos atkritumu savākšanas un apstrādes laukumus, atrodas ražošanas un komercdarbības apbūves teritorijā. Gala lēmumus par atkritumu apsaimniekošanas laukumu izveidi pieņems Rīgas dome.

Avots: riga.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 1 mēnesis 25 dienu portālā
Bija online 24 martā 19:56
Meklētājs būvniecības nozarē

Pakalpojumu atlase pēc tēmas