Palielināsies atkritumu izvešanas maksa Ziņas

Palielināsies atkritumu izvešanas maksa

Otrdiena, 3 janvārī, 2017

No 2017. gada 1. janvāra gandrīz divas reizes palielinājusies dabas resursu nodokļa likme, tādējādi palielinot arī atkritumu apglabāšanas izmaksas. Ja iepriekš nodokļa likme sadzīves atkritumiem sastādījusi 12 eiro par tonnu, tad tagad, pēc Saeimas ieviestajām izmaiņām “Dabas resursu nodokļa likumā” šī likme sastādīs 21 eiro par tonnu. Šī iemesla dēļ arī vienkāršajiem iedzīvotājiem tiks palielināta atkritumu izvešanas maksa.


Kā informē pašvaldības uzņēmums “Rīgas namu pārvaldnieks”, SIA „Getliņi EKO” atkritumu apglabāšanas izmaksas palielināsies par 0,67 EUR (ieskaitot PVN) par vienu sadzīves atkritumu kubikmetru, аttiecīgi arī klientu ikmēneša rēķinos būs novērojams atkritumu izvešanas maksas palielinājums.

Atzīmējam, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulators nosaka atkritumu apglabāšanas tarifu, nevis atkritumu izvešanas tarifu. Līdz ar to maksu par atkritumu izvešanu nosaka attiecīgā pakalpojuma sniedzējs - atkritumu izvešanas kompānija.

Lai uzzinātu precīzāku informāciju par atkritumu izvešanas maksas izmaiņām patērētājiem, jāvēršas pie atkritumu izvešanas pakalpojuma sniedzējiem:

  • SIA "Clean-R" informatīvais tālrunis: 67111001;
  • SIA "Pilsētvides serviss" informatīvais tālrunis: 67461592 vai 28658000;
  • SIA "Eko Kurzeme" informatīvais tālrunis: 63407315, 22013939.

Pēc atkritumu izvešanas uzņēmumu pārstāvju prognozēm, tarifi var palielināties par vidēji 30%. Ietaupīt iespējams, šķirojot atkritumus.

Šķiroto atkritumu izvešana ir bez maksas.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 16 dienu portālā
Bija online 11 stundas pirms
Meklētājs būvniecības nozarē