Mūsdienīga  telpas pārplānošana: Balkona guļamistaba Ziņas

Mūsdienīga telpas pārplānošana: Balkona guļamistaba

Trešdiena, 21 septembrī, 2016

Mūsdienās daudzi dzīvokļos vēlās iegūt lielāku vietu. Bieži vien tiek atvērti balkoni vai lodžijas, lai iegūtu plašāku telpu.

Parasti cilvēki cenšās izmantot lietderīgi balkonu vai lodžiju pārveidojot par guļamistabu,virtuvi vai ziemas dārzu.Balkona guļamistabu iesakām izmantot, ja dīvojat vienistabas vai divistabu dzīvokli.

Tāpat šī guļamistaba noder lielām ģimenēm vai negaidītiem ciemiņiem. Ja vēlaties pārveidot balkonu par guļamistabu, sākumā jums nepieciešams uzcelt stikla sienas un nosiltināt grīdu.

Siltās grīdas montāža uz balkona palīdzēs kontrolēt  temperatūras režīmu, kas būtu patīkams gan darbam, gan atpūtai, gan mājoklim.Mazie bērni varēs bez raizēm izmantot grīdu, un vecāki nebaidīties, ka bērns varētu saslimt ar hroniskām slimībām. Vislabāk kā grīdas segumu ieteicams izvēlēties laminātu. Mākslīgās ādas paklājs  jūsu kājām radīs brīnišķīgu sajūtu.

Ne tikai grīda jāsiltina, bet arī balkona sienas. Ģipškartons  pasargās no pārmēriga mitruma iekļūšanas telpā. Krāsojot sienas siltajos toņos, palīdzēs saglabāt siltumu un omolību Mūsdienīgie stikla pakēšlogi   nodrošinās skaņas izolāciju, tāpēc nav jāraizējas, ka nepatīkamie ielas trokšņi varētu ienākt dzīvoklī.Izvēlēties aizkarus vai logu žalūzijas, kas no rītiem neļaus spēcīgajai saulei jūs uzmodināt. Tagad veikalos ir iespēja atrast daudz dažādu veidu aizkariem un žalūzījām gan vienkāršus, gan ar zīmējumiem.

Parasti žālūzijas ir izgatavotas no plastikāta vai viegla auduma. Nav jābaidās izvēlēties auduma žālūzijas, jo tās mūsdienās ir viegli kopjamas. Ja vēlaties palielināt telpu, tad  pie sienas pielieciet spoguli. 

Tas radīs vizuālu ilūziju un dos brīvības sajūtu. Piekaramie griesti balkona telpā, kas izgatavoti no plastikāta palīdzēs radīt gaišāku noformējumu. Izvēlieties grieztos iebūvēto apgaismojumu vai stāvlampas.

Šādā veidā jūs paši varēsiet regulēt apgaismojuma spilgtumu nepieciešamajā situācijā. Uzstādot infrasarkanās apkures sistēmu,ziemas laikā tā palīdzēs saglabāt siltumu, bet vasarā neļaus karstajam gaisam ieplūst telpā. Kad šīs darbības izdarītas, nepieciešams izvēlēties mēbeles. Novietojiet ērtu gultu vai dīvānu, kur var ne tikai labi atpūsties dienā, bet arī lieliski izgulēties naktī.

 Ja balkons iz mazs, tad labāk izvēlēties izvelkamo dīvānu. Tāpat novietojiet mazu galdiņu ar pufiem vai krēsliem.  Nepieciešams padomāt arī par maziem plauktiem, kur nolikt mantas, kad dodaties pie miera.

Lielisks variants ir gultas ar atviknēm, kur ērti nolikt mantas. Reizēm cilvēki pie sienas izvēlas piestprināt televizoru, lai netraucēti  pirms miera varētu noskatīties iemīļoto televīzijas pātrraidi.  Padomājiet par lietām, kas jūsu balkona guļamistabu padara neatkārtojamu. 

Jūs varat pielikt bilžu kolāžas, grāmatu plauktus, krāsainus pledus vai ziedus. Ja nezinat kādu stilu izvēlēties istabai, tad kantri stils ir ideāli piemērots guļamistabām.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 gadu 2 mēneši 17 dienu portālā
Bija online 18 aprīlī 21:47
Meklētājs būvniecības nozarē