Baltā grīda interjerā Актуальные советы

Baltā grīda interjerā

Среда, 19 июля, 2017

Strādājot pie mājokļa interjera izveides, dizaineri pievērš uzmanību ikvienai detaļai - gan apdares materiāliem, gan dekoratīvo nišu izveidei, gan papildu aksesuāriem. Ļoti svarīga un nozīmīga ir grīdas apdare. Vēloties nepadodies vienmuļībai un garlaicībai, baltā grīda ir tieši tas, kas vajadzīgs. 

Baltā krāsa kalpos kā lielisks mēbeļu, durvju un sienu fons, turklāt vizuāli paplašinās telpu.

Pastāv viedoklis, ka dārgi un grezni izskatās tikai tumšo un silto toņu grīdas. Taču tas ir mīts, kas radies deviņdesmitajos gados. Tolaik tika uzskatīts, ka grīdas segumam vienmēr jābūt dažus toņus tumšākam nekā sienas apdarei.

Savukārt pēdējā laikā tieši gaišs grīdas segums kļuvis par modernu dizaina tendenci.

Priekšrocības un trūkumi

Balta grīda vizuāli paplašina telpu. Tā ļoti labi iederēsies telpās, kur trūkst dabīgās gaismas staru. Tieši tamdēļ gaišās grīdas ieteicams veidot tumšās istabās un mazos pilsētu dzīvokļos.

Izvēloties tieši balto grīdu, istabas interjerā var veidot oriģinālus kontrastus, piešķirot telpai zināmu eleganci un šiku. Taču jāpiefiksē, ka baltās grīdas neiederas telpās, kurās ir baroka, antīkais, rokoko vai klasiskais interjera stils. Savukārt baltās grīdas iekļaušana kantri, minimālisma un modernisma stilā ir ideāls variants.

 

Būtībā baltā grīda iederēsies jebkurā telpā. Galvenais - izvēlēties atbilstošu un piemērotu sienu apdares krāsu. Tādā gadījumā iespaidīgs interjera dizains ir garantēts.

Vairums dizaineru uzskata, ka gaišo krāsu neesamība interjerā padara telpu tukšu un ''aukstu''. Lai no tā izvairītos, interjerā noteikti ir jāiekļauj gaišas, spilgtas, piesātinātas krāsas. Kļūstot par lielisku kontrastu un akcentu, tās radīs labu noskaņojumu.

Svarīgākais gaišās vai baltās grīdas trūkums – to viegli nosmērēt vai pieķēzīt. Uz tās ļoti labi būs redzamas drupačas, apavu švīkas un citi netīrumi. Ja šāda grīda būs tieši pakļauta saules stariem, veidosies spilgts atspīdums, kas kairinās acis. Tamdēļ, pirms ieklāt šādu grīdu, nepieciešams iegādāties žalūzijas vai romiešu tapetes, tās novērsīs spilgto staru iekļūšanu telpā.

Materiāli gaišās grīdas izveidei

Gaišās grīdas izveidē var izmantot keramiskās flīzes, laminātu vai keramisko granītu. Tāpat gaišos grīdas segumus izgatavo arī no koka - šāda grīda būs maigos, gaišos toņos. Parketa dēļu izgatavošanā izmanto kļavu, ozolu, osi, skābardi un bērzu.

 

Viesistabā baltā grīda kļūs var galveno dekorāciju. Tā lieliski piestāvēs hromētām metāliskām mēbeļu kājiņām, baltiem ādas dīvāniem, spilgtas krāsas sienām un aizkariem. Viesistabā balto grīdu vislabāk veidot no akmens flīzēm, poliuretāna emaljas vai lamināta.

Savukārt guļamistabas interjers, kurā ir gaiša grīda, kļūs mājīgāks un interesantāks. Turpinot gaišu tematiku, gultu, sienas un aizkarus var noformēt pasteļtoņos. Arī neliels, mīksts paklājs lieliski iederēsies maigā guļamistabas interjerā.

Virtuvē vislabāk veidot alkšņa vai ozola krāsas grīdu, izmantojamie materiāli – flīzes vai keramiskais granīts. Koku labāk neizmantot, jo virtuvē tas nebūs pietiekami funkcionāls.

Источник: abc.lv
Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик