Bonava Latvija trešdien rīkos diskusiju par inflācijas ietekmi uz mājokļu vērtību Новости

Bonava Latvija trešdien rīkos diskusiju par inflācijas ietekmi uz mājokļu vērtību

Вторник, 10 января, 2023

 Nekustamo īpašumu attīstītājs "Bonava Latvija" trešdien, 11.janvārī, rīkos diskusiju par inflācijas ietekmi uz mājokļu vērtību, aģentūrai LETA pavēstīja attīstītāja pārstāvji.

Kompānijā norāda, ka lielas inflācijas apstākļos ieguldījums nekustamā īpašuma iegādē var būt veids, kā ilgtermiņā nosargāt savu naudu. Vienlaikus potenciālie mājokļu pircēji šobrīd daudz rūpīgāk izvērtē ilgtermiņa ieguvumus un mājokļa patieso vērtību, kuru ne vienmēr atspoguļo tā cena.

Ekspertu diskusija "Kā inflācija ietekmē mājokļu vērtību?" notiks trešdien, 11.janvārī, plkst.14 "Bonava Latvija" "Facebook" lapā.

"Bonava Latvija" pārstāvji informē, ka mājokļu cenu pieaugums, kas neizbēgami sekojis straujajai inflācijai, licis daudziem Latvijas iedzīvotājiem kritiski izvērtēt savu maksātspēju pieaugošās dzīves dārdzības un EURIBOR likmes ietekmē. Vienlaikus energoresursu krīze ne vienam vien likusi pārvērtēt arī sava mājokļa energoefektivitātes rādītājus, tādējādi veicinot vēl lielāku pieprasījumu pēc pilnībā pabeigtiem jaunajiem dzīvokļiem. 

Tāpēc potenciālie mājokļu pircēju arvien biežāk uzdod jautājumus - vai ir īstais brīdis iegādāties vai pārdot mājokli, vai un cik liels cenu pieaugums prognozējams turpmāk, vai un kad gaidāms mājokļu cenu kritums un citus.

"Bonava Latvija" pārdošanas un mārketinga vadītājs Kaspars Ekša informē, ka pēdējo gadu laikā augstās inflācijas ietekmē Latvijā mājokļu cenas augušas par 10-20%, jaunajos projektos būtiski palielinājusies arī mājokļu vērtība. Aktuāls ir jautājums, vai un kādas mājokļu cenu un to vērtības izmaiņas prognozējamas turpmāk un no kādiem faktoriem tas ir atkarīgs. Ar šo diskusiju "Bonava Latvija" vēlas izgaismot dažus svarīgākos aspektus, kas būtu jāņem vērā, apsverot jauna mājokļa iegādi vai pārdošanu.

Diskusijā tiks runāts par to, kas ir mājokļa tirgus vērtība un kas - pārdošanas cena, vai visi mājokļi ilgtermiņā kļūst vērtīgāki, ko izvēlēties - dārgāku dzīvokli jaunā projektā vai lētāku vecā fonda mājā, cik liela loma šodien un nākotnē būs energoefektivitātei, un vai vispār ir īstais laiks pirkt un pārdot.

Par šiem un citiem jautājumiem diskusijā "Kā inflācija ietekmē mājokļu vērtību?" 11.janvārī sarunāsies Ekša, "Arco Real Estate" valdes loceklis, Vērtēšanas nodaļas vadītājs Māris Laukalējs un mājokļu tirgus entuziaste Sanda Dejus.

Jau ziņots, ka "Bonava Latvija" 2021.gadā strādāja ar 38,066 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 25,1% vairāk nekā 2020.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 34,7% un sasniedza 5,401 miljonu eiro.

"Bonava Latvija" īsteno gan ekonomiskā, gan biznesa segmenta mājokļu attīstīšanu, būvniecību un pārdošanu Rīgā.

"Bonava Latvija" mātesuzņēmums "Bonava" ir viens no lielākajiem nekustamo īpašumu attīstītājiem Ziemeļeiropā. Kompānija strādā Vācijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Sanktpēterburgā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā, 2020.gadā sasniedzot apgrozījumu 17 miljardu Zviedrijas kronu (1,55 miljardu eiro) apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик