Attīstītājs: Vietējo iedzīvotāju interese par jauno projektu mājokļiem turpina pieaugt Новости

Attīstītājs: Vietējo iedzīvotāju interese par jauno projektu mājokļiem turpina pieaugt

Четверг, 24 ноября, 2016

Rīga, 21.nov., LETA. Banku labvēlīgāka kreditēšanas politika un ekonomiskās situācijas stabilizēšanās turpina nodrošināt vietējo iedzīvotāju pieaugošu interesi par jaunajiem projektiem, aģentūru LETA informēja nekustamo īpašumu projektu attīstītāja SIA "Saliena" mārketinga vadītāja Zanda Ancāne.

 

To apliecina arī "Salienas" pieredze, attīstot jaunus mājokļu projektus tieši vietējo pircēju prasībām - šobrīd attīstītāja mājokļu projektā Salienā ir pārdoti vairāk nekā 80% dzīvokļu un mājas. Arvien lielāku interesi par jaunajiem projektiem nodrošina iedzīvotāju ienākumu palielināšanās, kas pēdējos gados pieaug, skaidroja Ancāne. Ne mazāk svarīgs faktors ir banku labvēlīgāka kreditēšanas politika.

 

Šobrīd būtiski pieaudzis vietējo ģimeņu īpatsvars "Salienas" attīstītajos mājokļu projektos - pēdējo divu gadu laikā Salienu kā mājvietu izvēlējās 70 jaunas ģimenes. "Iedzīvotāji pēdējos gados ir kļuvuši daudz atvērtāki mājokļu iegādei jaunajos projektos. To viennozīmīgi veicinājusi ekonomiskās situācijas stabilizēšanās valstī, kā arī banku labvēlīgāka politika pret hipotekārajiem kredītiem.

 

Tomēr mainījušies arī mājokļu pircēji - tie kļuvuši daudz pragmatiskāki un prasīgāki pret projektiem. Jauno mājokļu iegāde viņiem ir ilgtermiņa ieguldījums, tāpēc bez paša mājokļa, standartā ar pilnu apdari, viņiem vienlīdz svarīgas ir attīstītāja piedāvātās papildus pievienotās projekta vērtības," norādīja "Salienas" valdes priekšsēdētājs Maikls Makarovs.

 

Salienas gadījumā papildus pievienotā vērtība ir mērķtiecīgi veidotā apkārtējā dzīves telpa ar viendabīgu arhitektūru, parkiem un atpūtas zonām, pasākumu tradīcijām iedzīvotājiem un izglītības, sporta un atpūtas iespējām, piebilda Makarovs. Ancāne norādīja, ka "Golfa apartamentu" mājokļu projekts bija pavērsiens Salienas attīstībā, jo līdz ar tā īstenošanu tā sāka darbību arī dzīvokļu segmentā. Šajā projektā tika uzbūvētas piecas mazstāvu dzīvokļu ēkas ar 94 dzīvokļiem un astoņām rindu mājam. Ņemot vērā "Golfa apartamentu" projekta veiksmīgo pieredzi un to, ka projekta mājokļu tirdzniecība tuvojas noslēgumam, "Saliena" drīzumā plāno sākt jaunu dzīvokļu projektu. Nekustamā īpašuma komplekss "Saliena" atrodas 455 hektāru platībā Babītes novadā starp Rīgu un Jūrmalu, pie Piņķiem.

 

Projektā "Saliena" jau dzīvo 300 ģimenes no 11 dažādām valstīm, ierīkota infrastruktūra, tiek veidots viens no lielākajiem golfa kompleksiem Baltijā, kā arī tur atrodas Starptautiskā skola. "Salienas" iedzīvotāju atpūtai izveidoti trīs parki 14 hektāru platībā. Tuvumā atrodas ledus halle, sporta komplekss ar baseiniem, futbola laukums un ezers. "Salienas" attīstītājs un pārvaldītājs ir SIA "Saliena". Kopumā šajā projektā iesaistīti vairāki desmiti uzņēmumu, kuru nosaukumā ir vārds "Saliena", liecina "Firmas.lv" informācija. "Saliena" pilnībā pieder Maltā reģistrētajai kompānijai "Ostermalm Property Investments Limited". lanida.lv

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 4 часов назад
Строительный поисковик