Liepāja piešķīrusi 88 953 eiro deviņiem kultūras pieminekļu saglabāšanas projektiem Новости

Liepāja piešķīrusi 88 953 eiro deviņiem kultūras pieminekļu saglabāšanas projektiem

Понедельник, 20 июня, 2022

Liepājas pašvaldība šogad piešķīrusi 88 953 eiro deviņiem kultūras pieminekļu saglabāšanas projektiem, aģentūru LETA informēja Liepājas pilsētas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Freidenfelde.

Pašvaldības līdzfinansējums no kultūras pieminekļu saglabāšanas programmas piešķirts projektiem, kas paredz sākt vai turpināt būvdarbus vēsturisko ēku daļās, restaurēt būvdetaļas, veikt arhitektoniski māksliniecisko izpēti un izstrādāt restaurācijas būvprojektu.

Restaurācijas būvdarbi paredzēti četros projektos - jumta restaurācija Zivju ielā 2A, ēkas fasādes un jumta restaurācijas otrā kārta Republikas ielā 28, ēkas fasāžu un jumta restaurācijas pirmā kārta Peldu ielā 36 un ēkas fasāžu restaurācijas ceturtā kārta Bāriņu ielā 21A.

Četrām ēkām līdzfinansējums piešķirts būvdetaļu restaurācijai - divu analogu logu izgatavošanai Bāriņu ielai 21A, četru analogu logu izgatavošanai un trīs logu restaurācijai Bāriņu ielā 20, ārdurvju restaurācijai Kūrmājas prospektā 19 un dzīvokļa ārdurvju restaurācijai Palmu ielā 6.

Savukārt Bāriņu ielas 24 namam līdzfinansējums piešķirts arhitektoniski mākslinieciskajai izpētei, kā arī ēkas fasāžu un jumta restaurācijas būvprojekta izstrādei, kas ir pirmie soļi turpmākajam ēkas atjaunošanas procesam.

Kopumā līdzfinansējuma programmā 2022.gadā tika iesniegti 20 projekti, to īstenošanai pašvaldībai prasot līdzfinansējumu 230 801 eiro apmērā. Komisija pieejamā pašvaldības budžeta ietvaros līdzfinansējumu piešķīra, priekšroku dodot projektiem, kas izvērtēšanā saņēma lielāko punktu skaitu.

Līdzfinansējuma konkursu pašvaldība organizē kopš 2015.gada, paredzot finansējumu kultūras pieminekļu izpētei, būvprojektu sagatavošanai, kā arī ēku vai to būvdetaļu restaurācijas darbus.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 20 дней на портале
Был онлайн 18 апреля в 21:47
Строительный поисковик