Siguldas novadā sākti autoceļa seguma atjaunošanas darbi pie Inčukalna un Allažiem Новости

Siguldas novadā sākti autoceļa seguma atjaunošanas darbi pie Inčukalna un Allažiem

Среда, 20 апреля, 2022

Siguldas novadā pie Inčukalna uz reģionālā autoceļa Inčukalns-Ropaži-Ikšķile (P10) un pie Allažiem uz vietējā autoceļa Sigulda-Allaži-Ausmas (V58) otrdien sākti seguma atjaunošanas darbi, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji. 

Abos autoceļu posmos asfaltbetona segumu plānots atjaunot līdz jūnija vidum.

Remontdarbu laikā P10 posmā no Vidzemes šosejas līdz krustojumam ar vietējo autoceļu Inčukalns-Kalējbūņas (V84) (no 0,33. līdz 4,4.kilometram) un V58 posmā no Stīveriem līdz Allažiem (no 4,7. līdz 10,52.kilometram) atkarībā no veicamajiem darbiem var tikt ieviests viens ar luksoforu regulēts posms. 

Braukšanas ātruma ierobežojums visā posmā noteikts 70 kilometri stundā, bet darbu veikšanas vietā - 50 kilometri stundā. Paredzamais būvdarbu posma šķērsošanas laiks ir apmēram 15 minūtes.

Abos posmos uzlabos ūdens atvadi no ceļa, atjaunos pieturvietu platformas, veiks asfaltbetona seguma izlīdzinošo frēzēšanu, profila labošanu un ieklās jaunu asfaltbetona dilumkārtu. Inčukalnā gar P10 atjaunos ietvi.

Abos objektos darbus veic SIA "Binders". Būvdarbu izmaksas Inčukalns-Ropaži-Ikšķile posmā ir 713 125 eiro ar pievienotās vērtības nodokli,  bet Sigulda-Allaži-Ausmas posmā - 959 111 eiro. Darbi tiek finansēti no valsts budžeta līdzekļiem.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик