Rīgas ielas gatavas jaunajam mācību gadam Новости

Rīgas ielas gatavas jaunajam mācību gadam

Четверг, 1 сентября, 2016

Jaunais mācību gads nemanot piezadzies jau tepat pie durvīm, pēc divām dienām skolas zvans sauks bērnus klasēs.

Zvans zvana arī Rīgas ielu būvniekiem, kuriem jaunais mācību gads tika noteikts par termiņu būvdarbu izpildei.

Šodien portāls riga.lv devās apskatīt, kā viņiem veicies.

Galvenā ziņa ir tā – ka viss tiks pabeigts laikā un bez kavēšanās! Līdz trešdienai, 31.augustam, tiks pabeigts Brīvības ielas braucamās daļas remonts, izņemot kvartālu no Dzirnavu līdz Lāčplēša ielai. Kvartālam vēl nepieciešamas dažas dienas darba, un tad tiks pabeigts arī tas. Savukārt Brīvības ielas ietves plānots pabeigt līdz 8.septembrim.

Savukārt posmā no Lāčplēša ielas līdz VEF tiltam patlaban maina komunikācijas, arī tur darbus pabeigs līdz 1.septembrim.

Jaunais asfalts šajā posmā, kā jau plānots, būs jaunajā sezonā.

Tāpat tiek plānots, kā bulvāri pretim Brīvības piemineklim padarīt pievilcīgāku gājējiem, lai to varētu droši šķērsot visā tā garumā, līdz pat Vecrīgai.

Lai būtu droši, ka iela sagaidīs visus satiksmes dalībniekus pavisam lieliskā stāvoklī, pirms tās nodošanas datumiem, pa to izbrauks skrituļslidotāji, speciāli organizētā pasākumā

.

Lāčplēša iela no tilta līdz Čaka ielai tiks pabeigta arī trešdien, 31.augustā – gan braucamā daļa, gan ietves. No Čaka līdz Tērbatas ielai – vēl nepieciešamas divas nedēļas. Un no Tērbatas līdz Valdemāra ielai – termiņš noteikts līdz 15.oktobrim, jo tur maina visas komunikācijas.

Savukārt Juglas iela jau ir pabeigta. Ielas braucamā daļa ieguvusi jaunu asfalta segumu un jaunas komunikācijas. Barona iela līdz 1.septembrim tiks pie pilnībā pabeigtām ietvēm un soliņiem pie tām.

Savukārt nākamgad tiks stādīti koki un novietotas puķu kastes, kā arī laboti ielai pieguļošie skvēri. Vienlaikus Satiksmes departamentam šādi apjomīgi darbi ir pirmo reizi, tāpēc no šāda gada kļūdām mācība tiks ņemta nākamajā gadā, kad ielu remontdarbus centīsies veikt pārdomātāk, lai būtu vieglāk plānot satiksmes organizāciju.   

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 13 дней на портале
Был онлайн 07 апреля в 18:12
Строительный поисковик