VIDI SARGĀJOŠAS UN ILGTSPĒJĪGAS ĒKAS Актуальные советы

VIDI SARGĀJOŠAS UN ILGTSPĒJĪGAS ĒKAS

Вторник, 5 октября, 2021

Jau kādu laiku nekustamā īpašuma attīstītāji augstas energoefektivitātes klases daudzdzīvokļu kvartālu projektos iekļauj arvien vairāk ilgtspējīgas būvniecības elementu: pārstrādātas izejvielas, nealerģiskus un dabiskus materiālus, ūdens filtrus, lietusūdens tvertnes un saules enerģijas moduļus. Būvniecības sektorā izturība pirmkārt izpaužas caur skatījumu uz to, kādu ietekmi radīs un kādas sekas būs būvniecības procesam. Ilgtspējīga būvniecība cenšas nepieļaut negatīvu ietekmi uz klimatu, ekosistēmu, ekoloģiju vai sabiedrības veselību un mazināt jaunbūvējamo ēku enerģijas patēriņu.

ZAĻIE SERTIFIKĀTI

Bez šaubām, šādā būvniecībā liela nozīme ir būvmateriāliem, kas atbilst galvenajai ilgtspējības idejai – ekoloģijai. Starptautiskās ilgtspējīgu ēku sertificēšanas sistēmas izvēlas labākos no visiem pasaules būvmateriālu ražotājiem. LEED (angļu val. ‒ „Leadership in Energy & Environmental Design”) ir ēku sertificēšanas reitingu sistēma, kas ļauj novērtēt to ietekmi uz ekoloģiju un vidi. Būvētājiem, kuri vēlas saņemt ēkām šīs sistēmas sertifikātu, ir jāņem vērā noteiktās prasības, tostarp draudzīgums videi būvlaukumā, enerģijas patēriņa efektivitāte un ietekmes uz atmosfēru mazināšana, telpu vides kvalitāte, būvmateriālu vides aizsardzība u. c. Izmantojot materiālus, kurus eksperti novērtē pozitīvi, būvētājs var saņemt papildupunktus, sertificējot ēku atbilstoši LEED sistēmai. Uzņēmuma TECHNONICOL izstrādājumiem – siltumizolācijas poliuretāna (PIR) plāksnēm, minerālvatei vai polimeru jumtu membrānām LOGICROOF – ir šāds sertifikāts un tas nozīmē, ka tos ir ieteicams izmantot zaļā, videi draudzīgā būvniecībā.

13.jpg

TERMOIZOLĀCIJAS MATERIĀLI  ENERGOEFEKTĪVU MĀJU KONSTRUKCIJĀS

Pamatojoties uz 2010. gada 19. maija ES direktīvas nosacījumiem, no 2021. gada jaunbūvētām ēkām Lietuvā tiks noteiktas augstākās (A++) energoefektivitātes prasības. Tādēļ, izstrādājot šāda veida ēku projektus, arhitekti pievērš daudz uzmanības atbilstošiem ārsienu vai jumta izolācijas siltuma parametriem un to sasniegšanai izvēlas minerālvati, ekstrudētā putupolistirola (XPS) vai poliizocianurāta (PIR) plāksnes no uzņēmuma TECHNONICOL piedāvātās produkcijas klāsta.

TECHNONICOL minerālvate tiek ražota no bazalta grupas iežiem, izmantojot saistvielu ar samazinātu fenola saturu. Tā ir ilgmūžīga, efektīva izolācija, ekoloģiska un pilnībā nedegoša. Ekstrudētais XPS putuplastam ir slēgtu poru struktūra, kas nodrošina izturību pret mitrumu un aukstumu, izturību un lieliskas siltumizolācijas īpašības. Poliizocianurāts izceļas ar to, ka tā struktūrā ir vairāk nekā 90% slēgtu poru, kas ir pildītas ar īpaši zemas siltumvadītspējas gāzi. Produkts nav kaitīgs videi ražošanas laikā un to utilizējot: plāksnes tiek ražotas no atkārtoti izmantojama materiāla.

Vērtējot šos izolācijas materiālus, LEED eksperti apliecināja, ka tie var ievērojami mazināt ēkas konstrukciju siltumcaurlaidību un vispārējos siltuma zudumus, tādā veidā uzlabojot ēkas energoefektivitāti. Eksperti arī ņēma vērā iespēju atkārtoti izmantot pēc montāžas pāri palikušos atkritumus, nodrošināt komfortablu telpu temperatūru un mitrumu, attālumu no izejvielu ieguves līdz ražošanas vietai (ideālā gadījumā līdz 800 km) un transportēšanas veidus. Cenšoties izmantot ražošanā pēc iespējas vairāk vietējo materiālu, uzņēmums TECHNONICOL ne tikai mazina izmešu daudzumu transportēšanas laikā, bet arī atbalsta valsts ekonomiku.

14.jpg

CENŠAS NE TIKAI NEPIESĀRŅOT, BET ARĪ ATTĪRĪT VIDI

LEED sertificēšanas sistēma Eiropā kļūst arvien populārāka un sertifikāts būvniecībā izmantotajiem materiāliem arvien biežāk kļūst par oficiālu projektēšanas un būvniecības konkursu nosacījumu. „Sertifikācijas ekspertu viedoklis par mūsu materiālu atbilstību LEED prasībām ļaus mums nostiprināt savas pozīcijas Eiropas tirgū, kur īpaši liela uzmanība tiek veltīta būvmateriālu ekoloģijai un drošībai visā to dzīves ciklā. Tas kļūs par vienu no pasākumiem, kas palielina mūsu produkcijas izmantošanu ilgtspējīgā būvniecībā Eiropā,” – apgalvo TECHNONICOL pārstāvji.

Uzņēmuma mērķis ir panākt, lai tā ražotie būvmateriāli pēc iespējas vairāk atbilstu vidi saglabājošas būvniecības īpatnībām. Turklāt TECHNONICOL var piedāvāt saviem klientiem produktu, kas ne tikai nekaitē videi, bet arī uzlabo to: ar titāna dioksīdu (TiO2) klāts jumta segums ENVIRO AIR aiztur uz savas virsmas slāpekļa oksīdu (NOx) un citu gaisa piesārņojumu. Aktīvās TECHNONICOL ENVIRO AIR iedarbības galaprodukts ir nekaitīgas vielas – oglekļa dioksīds, ūdens un neaktīvi slāpekļa savienojumi –, kurus lietus vai sniega kušanas ūdens noskalo no jumta augsnē. Ar titāna dioksīdu bagātinātam segumam piemīt īpašība sašķelt ne tikai izplūdes gāzes, bet arī organiskos atkritumus, kas nokļūst uz jumta. 1000 m² šī materiāla ir tāda pati gaisa sastāvu uzlabojoša iedarbība kā 1200 m² zālāja.

TECHNONICOL veiksmes noslēpums: ērti, kompleksi un novatoriski izolācijas risinājumi, pieejami jebkurā pasaules vietā, un ražošanas resursi, kas atbilst tirgus vajadzībām. Visām TECHNONICOL rūpnīcām ir piešķirti ISO 9001 un ISO 14001 sertifikāti un tās stingri ievēro šajos starptautiskajos dokumentos noteiktās kvalitātes prasības. Korporācijas sastāvā darbojas seši zinātnisko pētījumu centri, kuros tiek izstrādāti novatoriski materiāli un risinājumi, kas atbilst augstākajām prasībām. TECHNONICOL pastāvīgi investē bezatkritumu ražošanā, modernās iekārtās un vides aizsardzības tehnoloģijās. Visi tā radītie izstrādājumi atbilst valsts vides aizsardzības standartiem un ir droši gan cilvēkiem, gan videi.

Matīss Rasims @user_5135809
https://www.m.buvbaze.lv/user_5135809/
2 года 11 месяцев 17 дней на портале
Был онлайн 01 февраля в 13:20
Строительный поисковик