Notiek bedru masveida remonts uz valsts autoceļiem Новости

Notiek bedru masveida remonts uz valsts autoceļiem

Понедельник, 17 мая, 2021

VAS Latvijas autoceļu uzturētājs uz asfaltētajiem valsts galvenajiem un svarīgākajiem reģionālajiem autoceļiem ar lielāku satiksmes intensitāti veic bedru masveida remontu, ziņo uzņēmuma pārstāvji.

Bedru masveida remontdarbus uz asfalta seguma autoceļiem sākti, kad iestājušies bedru labošanas tehnoloģijām atbilstoši laika apstākļi. Bedru remontdarbus veic prioritārā secībā atbilstoši autoceļu uzturēšanas klasēm – A, B, C, D, E. Uzturēšanas klases autoceļiem tiek noteiktas, ņemot vērā transporta līdzekļu satiksmes intensitāti, seguma veidu un tehnisko stāvokli. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem bedru remonts uz A uzturēšanas klases autoceļiem jāveic līdz 1.jūnijam, uz B uzturēšanas klases autoceļiem līdz 15.jūnijam, C un D uzturēšanas klases autoceļiem līdz 1.jūlijam un E uzturēšanas klasei līdz 1.septembrim. Bedres, kuras rodas no jauna, tiek remontētas visa gada garumā.

Lai autobraucēji neapdraudētu viens otru un darbiniekus, kuri strādā ceļa remontdarbu posmos, tiek noteikti īslaicīgi satiksmes ierobežojumi. Veicot bedru remontu, uz autoceļa izvieto ātruma ierobežojuma un brīdinājuma zīmes. Remontdarbu vietā lokāli sašaurina brauktuvi un ierobežo braukšanas ātrumu, attiecīgi 70 km/h un 50 km/h.

Lai autoceļu uzturētāja tehnika būtu autovadītājiem labāk pamanāma, ceļa remontdarbu posmi tiek aprīkoti atbilstoši normatīviem, piemēram, izmantojot gaismas elementus, mirgojošās bultas un pārvietojamos ceļa zīmju vairogus, tomēr joprojām ir gadījumi, kad autobraucēji neievēro brīdinājuma un ātruma ierobežojošās zīmes.

Bedru remontu veiks vairāk nekā 60 remontbrigādes.

Autoceļu uzturēšanas darbiem tiešsaistes režīmā var sekot līdzi VAS Latvijas autoceļu uzturētājs mājaslapas kartē, kā arī aplikācijā Waze, kurā iespējams arī informēt par valsts autoceļu stāvokli. Tāpat par bīstamām situācijām uz ceļa iespējams informēt arī VSIA Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centru, zvanot uz diennakts bezmaksas tālruni 8000 5555.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 19 часов назад
Строительный поисковик