Autoceļu tīklā šogad veikti pārbūves un seguma atjaunošanas darbi 476 kilometru garumā Новости

Autoceļu tīklā šogad veikti pārbūves un seguma atjaunošanas darbi 476 kilometru garumā

Среда, 25 декабря, 2019

Autoceļu tīklā šogad veikti pārbūves un seguma atjaunošanas darbi kopumā 476 kilometru garunā, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijas Komunikācijas daļā.

Būvdarbi ir pabeigti 326,32 kilometriem autoceļu, tostarp pārbūvēti 15,64 kilometri valsts galveno autoceļu un 77,65 kilometri valsts reģionālo autoceļu, bet segums atjaunots uz valsts galvenajiem autoceļiem 3,4 kilometru garumā, uz valsts reģionālajiem autoceļiem - 133,31 kilometra garumā un uz valsts vietējiem autoceļiem - 96,32 kilometru garumā.

Savukārt uzturēšanas darbi ir veikti 20 066 kilometriem valsts autoceļu.

Satiksmes ministrijā uzvēra nepieciešamību turpināt uzlabot autoceļu infrastruktūru, tomēr ministrijā norādīja, ka ir jāņem vērā, ka nākamgad investīcijas ceļiem būtiski samazināsies - noslēgsies Eiropas līdzfinansējuma pašreizējais posms.

Ministrijā arī atzīmēja, ka sabiedriskā transporta jomā viena no svarīgākajām valsts funkcijām ir nodrošināt iedzīvotāju mobilitāti, tostarp šogad noslēdzās pasažieru elektovilcienu iepirkums, kas ir solis uz priekšu, lai nodrošinātu ērtu pasažieru dzelzceļa mobilitāti.

Tāpat ministrijā norādīja, ka tiek īstenota infrastruktūras maksu sistēmas reforma, lai samazinātu infrastruktūras maksas dzelzceļa pārvadātājiem, ar ko dzelzceļa transports tiek padarīts konkurētspējīgāks. Vienlaikus turpinās darbs, lai Latvija varētu sekmīgi pievienoties 8. Ziemeļjūras-Baltijas jūras dzelzceļu kravu koridoram, tādā veidā atvieglojot kravu plūsmas no un uz Eiropu.

Satiksmes ministrijā arī minēja, ka 2019.gadā ieviesti uzlabojumi taksometru jomā, tostarp noteikti kritēriji par to, kādi taksometru pakalpojumu sniedzēji var iebraukt lidostas "Rīga" teritorijā, ņemot vērā, ka lidosta ir valsts vizītkarte, ārvalstu tūristiem ieceļojot Latvijā.

Ministrijā atgādināja, lai minētajā teritorijā sniegtu taksometra pakalpojumus, pārvadātājam jānodrošina paaugstinātu prasību izpildi klientu tiesību aizsardzībai, piemēram, prasība autovadītājam informēt pasažieri par taksometru pārvadājumos piemērojamo tarifu, kā arī tiesības pasažierim atteikties maksāt par pakalpojumu, ja nav ieslēgts skaitītājs vai tīmekļvietne nedarbojas tiešsaistes režīmā.

Tāpat Satiksmes ministrijā norādīja, ka šogad veikts nozīmīgs darbs ceļu satiksmes drošības jomā. 

Ministrijā atzīmēja, ka, palielinoties transportlīdzekļu skaitam, pieaug arī riski satiksmes drošībai, it sevišķi gājējiem, tāpēc ministrija ir rīkojusi vairākas diskusijas Ceļu satiksmes drošības padomes domnīcā par izmaiņām noteikumos, kas tiktu attiecinātas uz elektrisko skrejriteņu dalību ceļu satiksmē. Tādējādi sadarbībā ar iesaistītajām institūcijām ir sagatavoti priekšlikumi normatīvos, lai veicinātu drošību un jau līdz nākamajai elektrisko skrejriteņu lietošanas sezonai grozījumi stātos spēkā. 

Ņemot vērā, ka ceļu satiksmes negadījumu statistikā pašlaik nedominē pozitīvas tendences, Satiksmes ministrija ir izstrādājusi grozījumus Ceļu satiksmes drošības plānā 2017.-2020.gadam, kurā paredzēts ietvert vairākus papildus pasākumus.

Tāpat ministrijā informēja, ka, atbalstot redzējumu par attīstītu un drošu infrastruktūru, šogad veikts pētījums par velosatiksmi ar mērķi apkopot datus, kas raksturo velosatiksmi un infrastruktūru nacionālā mērogā, lai sniegtu priekšlikumus par turpmāko datu uzskaiti un pasākumiem velosatiksmes integrēšanai kopējā transporta sistēmā.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 2 месяца 16 дней на портале
Был онлайн 19 часов назад
Строительный поисковик