Padomi netraucētai nakts atpūtai bēniņu istabā Актуальные советы

Padomi netraucētai nakts atpūtai bēniņu istabā

Вторник, 8 сентября, 2020

Istabas, kas atrodas zem slīpajiem jumtiem, ir iecienītas un bieži sastopamas privātmājās. Tās ir īpaši mājīgas un praktiski izmantojamas. Īpaši tas attiecas uz guļamistabām. Bet, lai nodrošinātu, ka nakts, kas pavadīta bēniņu istabā zem jumta, būtu patiešām laba, jāapsver dažas lietas.

Svarīga loma ir tādiem faktoriem kā svaigs gaiss, iekštelpu temperatūra, gaisma, troksnis un kukaiņi. Jumta logu ražotājs VELUX iesaka, kas būtu jādara un jāzina mansarda guļamistabas iedzīvotājiem.

Pareiza temperatūra

Eksperti guļamistabā iesaka uzturēt istabas temperatūru aptuveni no 16-18 ° C. Jumts un logi ar labu siltumizolāciju ir pamatnosacījums, lai nodrošinātu, ka telpas vasarā neuzkarst un ziemā nav pārāk auksti. Bet pat tad ne vienmēr ir viegli sasniegt perfektu temperatūru vasarā. Tādējādi slēģi un saulessargi ir svarīgi aksesuāri VELUX jumta logiem. Ja tos dienas laikā tur aizvērtus, tie var ievērojami samazināt ienākošo karstumu pa jumta logiem. Saules stari ir jāatpur pirms tie sasniedz stikla paketi. VELUX slēģu priekšrocības ir: vasarā tie samazina ienākošo karstumu un pilnībā aptumšo telpu, ziemā tie siltina un samazina satiksmes, lietus un krusas troksni. 

Slēģi ir pieejami ar elektrisko vai solāro tālvadību. Tiem, kas dienas laikā nevēlas iztikt bez dienasgaismas savā guļamistabā, saulessargs būs ideāls risinājums: tas samazina karstumu, kas ienāk caur jumta logu, bet tomēr ļauj ienākt arī nelielam dienasgaismas daudzumam. Vairāk par slēģi šeit.

Saulessargs pieejams ar rokas, elektrisko vai solāro vadību. Vairāk par saulessargu šeit.

Pareiza gaisma

Tumsa ir arī svarīgs priekšnoteikums netraucētam miegam. Labi izgaismotas istabas dienas laikā ir tik skaistas, tomēr ļoti maz gulētāju vēlas, lai saulīte viņus pamodinātu agri no rīta. Galu galā mierīgākais miegs ir pilnīgā tumsā. Saulessargi un slēģi tam būs labākā izvēle. Slēģi pilnībā bloķē gaismu jebkurā diennakts laikā, garantējot mierīgu snaudu arī pusdienlaikā.

Pareiza ventilācija

Svaigam gaisam ir liela nozīme arī veselīgam miegam: neilgi pirms gulēt iešanas logiem jābūt plaši atvērtiem, lai izvēdinātu telpu. VELUX ACTIVE viedās mājas sistēma ļauj jumta logus un piederumus, kas aprīkoti ar tālvadību, automātiski kontrolēt, izmantojot iekštelpu klimata sensoru. 

Sensors mēra gaisa temperatūru, mitruma un CO2 līmeni. Ja kāds no šiem rādītājiem ir paaugstināts vai pazemināts, tie attaisīts logs vēdināšanai. Sensors saņem laika prognozi no NETETMO meteo stacijām. Tas nozīmē ka, ja pa dienu ir gaidāms karstuma vilnis, jau pirms tas sācies, mājas tiks aizvērti slēģi vai saulessargi. Tādā veidā tas var arī nodrošināt optimālu gaisa kvalitāti naktī, lai mierīgi gulētu.

 

Pareiza aizsardzība

Vienīgais, kas joprojām var traucēt mierīgu miegu, ir nelūgti viesi, piemēram, odi vai citi kukaiņi. Ja vēlaties izvairīties no nakts kukaiņu medībām, varat jumta logu aprīkot ar kukaiņu aizsegu – insektu tīklu. Tas ir ļoti iecienīts aksesuārs, kas daudziem cilvēkiem ir būtisks netraucētam nakts miegam. 

Vairāk par insektu tīklu atradīsiet šeit.

Ja nepieciešama palīdzība VELUX jumta logi un aksesuāru izvēlē, lūdzam sazināties ar VELUX klientu servisu, zvanot pa tel. 80008802, rakstot e-pastu uz velux.latvia@velux.com, apmeklējot www.velux.lv. Žalūzijas, slēģus un saulessargus varat iegādāties www.veluxshop.lv



Dmitrijs Astašonoks @da
General Manager
5 лет 2 месяца 20 дней на портале
Был онлайн 24 ноября в 11:27
Строительный поисковик