Sigulda: Sāksies Zinātnes ielas pārbūve Новости

Sigulda: Sāksies Zinātnes ielas pārbūve

Вторник, 14 марта, 2017

Trešdien, 15.martā, ar vecā asfaltseguma frēzēšanu tiks uzsākta Zinātnes ielas rekonstrukcija 1,7 kilometrus garā posmā – no Vidzemes šosejas līdz autoceļam P8 „Inciems–Sigulda–Ķegums". Ielas rekonstrukciju par turpat miljonu eiro plānots pabeigt līdz šā gada rudenim. Darbus veiks iepirkuma procedūras rezultātā izvēlētais SIA „8 CBR”. Sākoties Zinātnes ielas rekonstrukcijai, plānoti satiksmes ierobežojumi.

Zinātnes ielas pārbūves laikā tiks veikta brauktuves seguma rekonstrukcija visā ielas garumā – tiks demontēts vecais, kritiskā stāvoklī esošais asfaltsegums, izveidota jauna ceļa pamatne un ieklāts asfaltsegums.Ielas rekonstrukcijas ietvaros tiks veikta lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūve 585 metru garumā, kā arī ūdensvada rekonstrukcija vai izbūve 375 metru garumā. Tāpat tiks veikti satiksmes organizācijas uzlabojumi – krustojumu un nobrauktuvju uz privātīpašumiem pārbūve. Zinātnes ielas krustojumā ar Institūta ielu paredzēts izbūvēt izgaismotu gājēju pāreju, savukārt nedaudz pirms krustojuma ar Institūta ielu tiks izbūvēta jauna sabiedriskā transporta pietura.

Ielas rekonstrukcija neskars jau izbūvēto apgaismoto gājēju ietvi gar Zinātnes ielu posmā no šosejas līdz Helmaņa ielai, savukārt jauna apgaismota gājēju ietve Zinātnes ielā tiks izbūvēta posmā no krustojuma ar Helmaņa ielu līdz darbnīcām.

Paralēli ar pašvaldības veikto Zinātnes ielas rekonstrukciju, VAS „Latvijas Valts ceļi” šogad veiks Vidzemes šosejas un Zinātnes ielas krustojuma pārbūvi, uzlabojot satiksmes drošību – izveidojot jaunas gājēju pārejas un uzstādot jaunus luksoforus.

Apzinoties ielu un ceļu kritisko stāvokli, pašvaldība 10.martā veica satiksmei bīstamo asfaltbedrīšu remontu Helmaņa, Institūta un Kalna ielā.

Jau ziņots, ka, iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem, tiks uzsākti pārbūves darbi Pils, Cēsu, Līvkalna un Krišjāņa Barona ielas, kā arī Pulkveža Brieža un Vildogas ielas apļveida krustojumos. Tāpat drīzumā plānots turpināt Līvkalna ielas remontdarbus.

Atgādinām, ka kopš decembra Latvijā novērojami grantēto ielu un ceļu uzturēšanas darbiem nelabvēlīgi laikapstākļi. Atkušņa un nokrišņu laikā grants ceļu segas virskārta atkūst un grants segas konstrukcija pārmitrinās un tajā var sākt strauji veidoties defekti. Kamēr grants ceļa klātne nav pilnībā atkususi un ceļš nav apžuvis, bedrīšu veidošanos nav iespējams uzreiz novērst, jo, uzbraucot ar smago tehniku un greiderējot pārmitrināto ceļu, situāciju var tikai pasliktināt un pilnīgi sabojāt ceļu. Grants segumu iespējams greiderēt tikai tad, kad segums ir apžuvis. Visu novada grantēto ielu un ceļu uzturēšanas darbi tiks atsākti, iestājoties piemērotiem laikapstākļiem.

Šogad pašvaldības ielu un ceļu uzturēšanai un pārbūvei budžetā ieplānoti līdzekļi 5,1 miljona eiro apmērā. Tuvāko gadu pašvaldības prioritāte ir ielu un ceļu atjaunošana un izbūve, kā arī lietusūdens sistēmas pilnveidošana un sakārtošana, ik gadu šiem darbiem paredzot vairākus miljonus eiro.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 25 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик