Новости

"Baltijas Jumis": Latvijā patlaban nav pieprasījuma pēc koka mājām

Четверг, 24 октября, 2019

 Latvijā būvē ļoti maz koka māju salīdzinājumā ar Skandināvijas valstīm, jo Latvijā pēc tām ir salīdzinoši zems pieprasījums, aģentūrai LETA sacīja uzņēmuma "Baltijas Jumis" pārstāvis Māris Slavinskis.

Viņš norādīja, ka īpaši maz koka ēku ceļ publiskajā sektorā, vairāk tās Latvijā būvē privātajā sektorā.

Slavinskis atzina, ka koka māju būvniecībai ir liels potenciāls Skandināvijā, kur pēc tām ir pieprasījums. Šādām mājām ir arī priekšrocības - īsāks būvniecības laiks, tās ir videi draudzīgas. Zviedrijā koka māju celtniecību sekmē arī attīstīta sociālā politika, kas atvieglo mājokļu iegādi ģimenēm ar bērniem.

Arī uzņēmuma "Baltijas Jumis" galvenie realizācijas tirgi ir Skandināvija, galvenokārt Zviedrijā, kā arī Norvēģija. Taču ir arī citi ārvalstu mērķa tirgi, kas nonākuši kompānijas redzeslokā, tajā skaitā Grieķija un Apvienotie Arābu Emirāti.

Slaviskis teica, ka koka māju būvniecība Austrumu valstīs ir neapgūts lauks, jo tur vairāk dominē no citiem izejmateriāliem, piemēram, cementa un betona būvētas mājas. Taču arī šajās valstīs ir cilvēki, kam patīk koks kā materiāls un aizrauj koka filozofija. Šādus cilvēkus tikai jāpameklē.

"Viņiem koka mājas zināmā mērā ir eksotika, tāpat kā mums tuksneša apmeklējums. Koka mājas šī reģiona valstīs ir zināma ekskluzivitāte, taču tās atrodas diezgan tālu, tāpēc tur ir diezgan augstas transportēšanas izmaksas," sprieda Slavinskis. 

Vienlaikus viņš uzsvēra, ka koka māju celtniecībai ir potenciāls, jo tās ietilpst ekskluzīvo mājokļu nišā, kur ir augošs pieprasījums. Tas savukārt skaidrojams ar to, ka turīgu cilvēku, kas var atļauties šādas mājas būvēt, pasaulē kļūst arvien vairāk.

Slavinskis teica, ka kompānijas mērķis tuvākajā gadā ir vairāk nostiprināties un iegūt lielāku stabilitāti. Pēc viņa skaidrotā, uzņēmuma projektu plānošanas cikls pagaidām esot samērā nevienmērīgs, tāpēc nākotnes mērķis ir to novērst, nodrošinot darbu nepārtrauktību, stabilu virzību un novēršot potenciālas dīkstāves periodus.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka SIA "Baltijas Jumis" ir reģistrēts 2014.gadā, un tās vienīgais īpašnieks ir Andris Stefans. Kompānija būvē mājas, uzstāda jumtus un jumtu konstrukcijas, kā arī jumtu segumus privātmājām, garāžām, ražotnēm un citām sabiedriskajām ēkām, veic jumtu renovāciju, siltināšanu un rekonstrukciju.

Ziņas un publikācijas topas sadarbība ar būvniecības namu "Kurši"! Īstie būvmateriāli: www.kursi.lv .

 

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик