SEPTIŅAS KĻŪDAS APGAISMOJUMA IERĪKOŠANĀ Интерьер

SEPTIŅAS KĻŪDAS APGAISMOJUMA IERĪKOŠANĀ

Пятница, 13 января, 2017

Tomēr remonta un mājokļa iekārtošanas laikā apgaismojumam pievērš vismazāk uzmanības, kā rezultāta tiek nepareizi izvietoti apgaismes objekti, slēdži un izveidotas pārāk spilgtas vai drūmas istabas.

Lai, projektējot apgaismojumu, nepieļautu kļūdas, nepieciešams zināt, kādas problēmas rodas visbiežāk.

Vienīgais apgaismojuma avots

Pareizs apgaismojums – līmeņu saskaņošana jeb vairāku apgaismojuma avotu izvietošana dažādos augstumos. Nevar paļauties uz vienu lampu, nepieciešams apvienot vairākus gaismekļus, pateicoties kam istabu varēs iedalīt zonās un izveidot akcentus. Labākais risinājums varētu būt vairāku apgaismes veidu kombinācija: kombinēt pamata apgaismojumu ar akcenta apgaismojumu. Kas attiecas uz mazām telpām, piemēram, vannasistabu, - esot tajā tikai vienam gaismeklim, parādās liekas ēnas.

Pārāk spilgti

Nav nekas sliktāks par spilgtu apgaismojumu, kura ietekmē cilvēks jūtas neomulīgi. No šāda apgaismojuma nogurst acis, tas atņem garīgo spēku. Tamdēļ jāizmanto dimmeri un abažūri, tie izlīdzina pārmērīgo apgaismes objektu asumu.

Nepareizi izvēlēta jauda

Katrai istabai jāizvēlas piemērotas jaudas spuldzes. 60 vatu spuldzes derēs virtuvei ēdamzonā, savukārt spuldzes ar jaudu no 75 – 100 vatiem der viesistabai, kur tiek lasītas grāmatas, pavadīts laiks ar ģimeni vai draugiem. Vannasistabā spuldzes ar 75 vatu jaudu der kā augšējais apgaismojums, savukārt sānu apgaismojumam pietiks ar 60 vatu spuldzītēm.

Pārāk daudz iebūvētā apgaismojuma

Iebūvēto apgaismojumu jāizmanto ļoti prātīgi. Pārāk daudz šāda veida lampiņu pārvērtīs griestus Šveices siera gabalā. Iebūvēto apgaismojumu vislabāk izmantot nelielās telpās – vannasistabā, pieliekamajā, lielās istabās šādas lampiņas nesniegs pietiekoši daudz gaismas.

Dimmeru neizmantošana

Dimmers ir ierīce gaismas intensitātes regulēšanai. Tie sniedz iespēju mainīt lampu spilgtumu, kas ir viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem patīkamas atmosfēras radīšanai istabā. Turklāt dimmeri palīdz ievērojami ietaupīt elektroenerģiju.

Nepareizi izvietoti gaismas slēdži

Gaismas slēdžiem jābūt izvietotiem 90 cm no grīdas (tādā veidā tie būs vizuāli nodalīti no gleznām vai fotogrāfijām, kas piekarinātas pie sienas) un 5 cm attālumā no durvīm. Izplatītākā kļūda slēdžu uzstādīšanā – ''viens par visiem'' - viens slēdzis vai dimmers atbildīgs par visiem gaismas avotiem.

Apgaismojuma neesamība skapjos

Nedrīkst aizmirst par iekšējo apgaismojumu skapjos. Skapī varētu iebūvēt dažas lampas – tas noteikti palīdzēs atšķirt vienu bikšu pāri no otra. Starp citu, labs risinājums ir dažu nelielu lampiņu uzstādīšana pa skapja spoguļa perimetru.

Sandra Fomina @nadja
žurnāliste
6 лет 1 месяц 26 дней на портале
Был онлайн 24 марта в 19:56
Строительный поисковик