5 izplatītākie mīti par jumta logiem Актуальные советы

5 izplatītākie mīti par jumta logiem

Пятница, 8 марта, 2019

Ikdienā varam dzirdēt tik daudz apmierinātu klientu, kuriem mājās ir jumta logi, kas dod gaismu, vairāk svaiga gaisa pat tad, kad ārā spīd svelmojoša saule.

Tomēr reizi pa reizei ir svarīgi apkopot ne tikai labās lietas, kas ir paveiktas un ar kurām klienti ir apmierināti, bet arī apzināt izveidojušos mītus par jumta logiem. Šoreiz apkoposim 5 populārākos no tiem.

Jumta logi tek

Iemesli, kāpēc no loga tek ūdens mēdz būt ļoti dažādi. Ir svarīgi saprast cēloni un steigšus to novērst.

Pirmais iemesls ir - jumta logu montāžas kļūdu rezultāts. Vienmēr iesakām izvēlēties VELUX sertificētos iebūvētājus, kutru kontaktinformāciju var atrast www.velux.lv sadaļā “Atrast iebūvētāju.”

Otrais iemesls ir – nepietiekams siltinājums loga ailē. Iesakām izvēlēties pilnu pamata pieslēguma komplektu, kurā ietilpst viss nepieciešamais hidro un siltuma izolācijai.

Trešais izplatītākais iemesls. Sākoties aukstajai sezonai, uz jumta logiem parādās ūdens lāsītes, kas sakrājoties sāk tecēt pa loga rāmi uz leju. Tas ir kondensāts, kas ir zīme, ka telpā ir paaugstināts mitruma līmenis un nepietiekama gaisa apmaiņa. Tas nav produkta defekts, bet gan dabiska parādība. Kā no tā izvairīties? Mēs iesakām vēdināt telpas 4 reizes dienā 5-10 minūtes. Ir pierādīts, ka 4 cilvēku ģimene ikdienā mazgājoties, gatavojot ēst, elpojot un žāvējot drēbes, saražo apmēram 10-15 l ūdens. Tikai regulāra istabu vēdināšana palīdzēs atbrīvoties no mitruma.

Ceturtais iemesls ir - attaisīta loga ventilācija vērtnes augšpusē gada aukstajā sezonā, kā rezultātā loga konstrukcijā rodas kondensāts, kas vēlāk ietek iekšā. Gadā aukstajā sezonā ventilācija ir jāaizver ciet, kad istaba ir izvēdināta, bet siltajā laikā to var turēt vaļā nepārtraukti.

Piektais iemesls. Kad žalūzijas ir aizvērtas, tām ir izolējošs efekts, tās saglabā gan siltumu, gan aukstumu, kā arī ierobežo gaisa cirkulāciju gar loga stiklojumu. Ziemas sezonā loga aukstākā daļa ir stiklojums. Ja žalūzijas ir aizvērtas, kondensāts visticamāk veidosies uz loga. Tāpēc aukstajā sezonā ir svarīgi lietot žalūzijas tikai tad, kad ir nepieciešams.

Caur jumta logiem istabā ienāk vairāk karstuma

Ikdienā runājot ar privātmāju īpašniekiem vai celtniekiem, saskaramies ar klasisku stereotipu: ja negribi pārkarsēt mansarda telpas, neliec tur jumta logus. Savā ziņā apgalvojumā ir daļa patiesības. Jūsu istaba uzsils daudz ātrāk, ja būs logs. Bet palūkosimies no otras puses, tieši jumta logs padarīs jūsu telpu gaišāku, siltāku, ļaus izvēdināt telpas, kad tās būs uzkarsušas, īpaši, ja jumta logi ir pareizi izvietoti. Un nedrīkst aizmirst jumta logu galveno īpašību – tiešā dienas gaisma.

Jumta logi sniedz iespēju vēdināt telpas, neielaižot saules radīto karstumu. Izmantojot ērti uzstādāmos un viegli lietojamos VELUX jumta logu aksesuārus – saulessargus, slēģus, kas aizkavēs karstuma ienākšanu telpās, tajā pašā laikā sniedzot iespēju izvēdināt un nodrošināt svaiga gaisa apriti.

 

Jumta logi ir siltuma zuduma avots

Ja izvēlēsieties energoefektīvu logu ar divkameru stikla paketi, aprīkotu ar ThermoTechlology unikālo risinājumu, un visus nepieciešamos iebūvēšanas piederumus, piemēram, siltuma un hidroizolācijas rāmi, jūs izvairīsieties no riskiem apdraudēt mājas kopējo energoefektivitāti. Aukstajā sezonā būs vērojams neliels siltuma zudums, taču ienākošā saules gaisma ir svarīgs un vērā ņemams enerģijas avots, kas sildīs jūsu mājokli visa gada garumā un ko var iegūt tikai caur logiem. Jumta logi energoefektivitātes ziņā radīs līdzsvaru starp siltuma zaudēšanu un iegūšanu.

No vertikālajiem logiem nāk pietiekami daudz gaismas

Dabīgā gaisma ir ļoti svarīga ikvienā mājā. Tā uztur veselīgu iekštelpu klimatu un palielina komfortu. Dienas gaisma padara telpas vizuāli plašākas un izteiksmīgākas. Jumta logi ir vienīgais risinājums, kas mājas vidusdaļā ienes gaismu. Pietiekams dienas gaismas daudzums mazinās nepieciešamību izmantot mākslīgo apgaismojumu, tā samazinot elektroenerģijas patēriņu.

Ir zināms, ka jumta pa jumta logiem ieplūst divreiz vairāk gaismas nekā pa tāda paša izmēra fasādes logiem.

Ņemot vērā, ka bēniņu stāvs visbiežāk tiek izmantots bērnu istabām vai guļamistabām, ir svarīgi apzināties, ka bērns šajā istabā pavadīs ļoti daudz laika, piemēram mācoties. Ir pierādīts, ka pietiekams dienas gaismas apjoms uzlabo mācīšanās spējas un koncentrēšanos līdz pat 15 %. Jumta logu stiklojuma laukumam pret grīdas laukumu vajadzētu būt vismaz 15 %. 

 

Pētījumi ir pierādījuši, ka dienas gaisma uzlabo mūsu garastāvokli un darba spējas, samazina iespēju sasirgt ar ziemas depresiju un stresa līmeni. Saules gaisma nostiprina mūsu emocionālo izturību un samazina iespējas saslimt ar dažādām vēdera kaitēm un vīrusiem.

 

Apkopojot iepriekš minēto, vizuāli liekas, ka mums pietiks tikai ar vienu vai diviem vertikālajiem logiem. Tomēr ir pētījumi, kas apliecina, cik kaitējumu mēs varam nodarīt sev un savai ģimenei, liedzot saņemt pietiekamu dienas gaismas daudzumu, ko varat saņemt tikai caur jumta un fasādes logu kombināciju.

 

Jumta logi ir dārgi

Jumta loga cena populārākajam izmēram (78x118 cm) ir, sākot no 285 €. Tas ir ilgtermiņa ieguvums uz vismaz 20 gadiem. Tas ir ieguldījums savas veselības uzlabošanai un labsajūtai. Svaigs gaiss, vēdinot istabu, un saules stari palīdz izvairīties no dažādām slimībām un baro mūs ar labu garastāvokli, uzlabo mūsu darba spējas un mazina nespēku.

Izdaliet jumta loga cenu ar 20 loga kalpošanas gadiem. Jā, tieši tik jūs maksāsiet gadā par visu augstāk minēto. Jūsu veselība mums ir visdārgākais, un mēs to piedāvājam par ļoti pieejamu cenu.



Dmitrijs Astašonoks @da
General Manager
5 лет 3 месяца 12 дней на портале
Был онлайн 24 ноября в 11:27
Строительный поисковик